Foto:

Column Gerard Vermeeren: Een zomerse dag

  Column

Capelle - ‘Doe die deur dicht. Ik wil het niet meer horen’. Ik voel me een ongenode gast in mijn eigen huis.
Tussen het groen en rood in mijn tuin door komen flarden binnen van vogels, kinderspel, blaffende honden, langslopende gesprekken en stemmen vanuit huizen met openstaande deuren.
Ik herken de scholekster, een imitatie van een raceauto, de hond van twee huizen verderop, ‘... ja mooi hè, was in de aanbieding...’ en het gekibbel.

‘Iets naar rechts of iets naar links? Misschien toch daar? Ja maar, dat was toch niet de bedoeling? We hadden het toch gekocht voor daar?Maar daar is toch ook leuk?Ik weet het niet hoor! Ik zet het hier! 

Waarom?
Hier is toch ook goed?
Ik zou iets naar links! Nee niet zo ver, iets meer naar rechts.
Zo?
Nee, misschien toch daar?
Waar hier?
Ik denk het wel ja!’

Een moeizaam gesprek op een zomerse dag

Een ekster inspecteert een auto vanaf het dak op aanwezigheid van insecten. Vrolijk trippelt de vogel van motorkap via de voorruit naar het dak. Slechts één keer glijdt hij uit. Helaas een insect loze auto. Het zomers tafereeltje speelt zich af terwijl het late zonlicht op mijn gezicht schijnt. Een groene halsbandparkiet trommelt, door middel van hoge schelle kreten, zijn vrienden op van boom te verwisselen. Met z’n zessen spelen ze boompje verwissel. Ik deed dat vroeger een stuk minder luidkeels.

Bij de buren is het kwart voor twaalf, ik hoor de klok. Ik belandde zelfs een keer bij hen als natte krant in de schoenen. Waar een column al niet voor gebruikt wordt!

De boeken van Gerard Vermeeren zijn te bestellen bij boek & kantoorvakhandel Derde Druk, Koperwiek 43 in Capelle.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden