Foto:

Column Gerard Vermeeren: Opgesloten

  Column

Capelle - Opgesloten in het bureau aan de Slotlaan. Wanneer ik een 3D aangifte ga doen op het politiebureau word ik tussen twee schuifdeuren gevangen. Een storing blijkt. De voordeur lukt, maar de tweede hapert. De derde deur gaat keer op keer open en ik hoor vanachter die deur hoe druk men bezig is het euvel te verhelpen. Alles computergestuurd natuurlijk. Ik word via mijn telefoon en intercom op de hoogte gehouden van de verrichtingen. Plotsklaps zit ik voor het scherm en de agente schrikt zich een ongeluk. ‘Hoe bent u hier binnen gekomen?’ Alsof ik heb ingebroken op het politiebureau. ‘Nou, een baliemedewerker heeft uiteindelijk op de knop gedrukt’, beantwoord ik deze enigszins merkwaardige vraag.

Een klik op afstand, hoe groot die ook moge zijn

De aangifte verloopt relatief gezien vrij snel want camera’s leggen alles vast, van identiteit tot en met de mailwisseling met de oplichter. Uiterst vriendelijk staat agent Anita mij te woord en toont oprechte compassie. Zij achter haar tafel ergens in het land en ik achter de mijne in Capelle aan den IJssel. We hebben een klik op afstand, hoe groot die afstand ook moge zijn! Volgestopt met adviezen verlaat ik een half uur later het bureau. Ik had even opgesloten gezeten, alsof je vastzit op het winkelcentrum, maar dan zonder de geur van de alom bekende rookworst.

Mijn derde boek ‘Onder water’ is verkrijgbaar bij boek & kantoorvakhandel Derde Druk, Koperwiek 43 in Capelle aan den IJssel. Tevens zijn de boeken ‘Zeewaardig’ en ‘Een raar seizoen en een rare vogel’ te bestellen bij deze of uw lokale boekhandel. De columns die Gerard voor de IJssel- en Lekstreek schreef, zijn na te lezen op Facebook: Gerard Vermeeren - Schrijver.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden