Foto:

Column Sophie Dijkgraaff: Reclame

  Column

Capelle - En van je hela hola houdt er de moed maar in… Ik dacht, laat ik deze column beginnen met een oorwurm uit een héél oude doos. Speciaal om ons wat op te vrolijken. Volgens mij hebben we dat intussen wel nodig want moesten we eerst nog gieren om de wc-rollenrage, naarmate de quarantainemaatregelen voortduren merk ik toch op dat de stemming bedrukter wordt. Ondanks onze bezorgdheid raken we het zat. Toch moeten we nog even. Dus wat gaat ons op de been houden?

Soms las ik bewust een pauze in

Bij mezelf merk ik dat het fantaseren over de periode ná de coronacrisis prima werkt. Vooral soezend in de lentezon verzin ik het ene ‘after’ sprookje na het andere.
Even wat anders. Kort na het verschijnen van mijn column ‘Kort lontje’ nam kunstenaar Ria van Meijeren, aan wie ik in mijn stukje aandacht besteedde, contact op. Of ik niet wist dat de Kunstuitleen gesloten was. Nee. Ik volg het nieuws met grote regelmaat maar soms las ik bewust een pauze in. Zeker nu het coronavirus huishoudt en statistieken, meningen of coronaliedjes me om de oren vliegen. Maar die sluiting is toch geen belemmering voor de echt geïnteresseerde?, vroeg ik me af. De kunstuitleen gaat na de pandemie vast weer open en wie niet zo lang kan wachten, googelt gewoon een rondje. Enfin, ik beloofde Ria u op haar website te attenderen en die belofte heb ik nu ingelost. Voor de volledigheid, de andere kunstschilders die ik opsomde: Laura Korver, Bert Vernooij, Jan Paludanus zijn ook op internet te vinden. Daarnaast vindt u op de website Exto.nl nog meer kunst gemaakt door stadsgenoten.
Zo, genoeg reclame gemaakt. Buiten heeft de regen plaatsgemaakt voor de zon. Tijd voor een werkonderbreking. Even lekker dromen van alle knuffels en zoenen die ik straks ga uitdelen. Alle handen die ik straks ga schudden. Straks, als we weer zonder vrijheidsbeperkende maatregelen verder kunnen leven!

sophiedijkgraaff.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden