Foto:

Column Gerard Vermeeren: Menno Bentveld

  Column

Capelle - Ik wil tegenover de man gaan zitten die de aanleiding was voor mijn eerste grote reis. Het was 1993 toen ik afreisde naar Mexico na het zien van Veronica Reisgids. Het enthousiasme waarmee hij verslag deed was ongekend. Waarschijnlijk was hij - net als ik - geïnspireerd door de bevlogenheid van Boudewijn Büch. Yucatan met Tulum, Coba en Chichén Itzá kwamen in twintig minuten voorbij rollen. Het was De wereld van Boudewijn Büch in de hoogste versnelling. Want Veronica wilde het jong, wild en snel. Voor mij was het in ieder geval langzaam genoeg om te besluiten daar naartoe af te reizen.

Ik had mijn reis destijds minutieus voorbereid. Ik had in de bibliotheek boeken geleend over het schiereiland Yucatan. Veronica had ik gevraagd voor meer achtergrondinformatie over de bewuste uitzending. Het Havenziekenhuis bezocht voor de inentingen en alvast een plattegrond aangeschaft bij Donner. Stoelreserveringen waren toen nog niet nodig bij Martinair, want anders had ik ook zeker die voorbereidingen getroffen.

En nu is het dan het moment om mijn leeftijdgenoot - beiden bouwjaar 1967 - te bedanken voor de impressie van destijds.

Tegenover mij zat hij nooit. De personen die bij BNN-VARA zijn belangen behartigden waren om de haverklap ontslagen, ziek of vervangen. Geen van hen heeft ooit mij kunnen bevestigen dat mijn verzoek met hem is gecommuniceerd. En nu ben ik het wachten beu! Ik wil je vanaf deze plek enorm bedanken voor de impressie van destijds. Je bent overmorgen van harte welkom voor een borrel! Dan word ik alvast een jaartje ouder.

Mijn telefoon gaat over - nummer onbekend. Ik neem op. ‘Met Menno,’ klinkt het aan de andere kant van de lijn, ‘je wilde mij spreken?’

Over twee weken het vervolg…

Van Gerard Vermeeren zijn de boeken ‘Zeewaardig’, ‘Een raar seizoen en een rare vogel’ en ‘Onder water’ te bestellen bij boek & kantoorvakhandel Derde Druk, Koperwiek 43 of uw lokale boekhandel. De columns die Gerard schreef, zijn na te lezen op Facebook: Gerard Vermeeren - Schrijver.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden