Foto:

Column Gerard Vermeeren: Weerzien na een wandeling

  Column

Capelle - Ik toog over vier dagen voor de zoveelste keer naar het Van Cappellenhuis voor een lezing van bestseller schrijver Jan Brokken met opnieuw een muzikale omlijsting. Dit keer zal het de omlijsting van zijn boek Mata Hari, de ware en de legende zijn. Op zondagmiddag, om drie uur dit keer, zullen de bezoekers van het Van Capellenhuis in de ban zijn van Mata Hari en de muzen, zoals de concertlezing is getiteld. Jan Brokken stelde met Lidy Blijdorp - op cello - en Tobias Borsboom - op piano - een programma samen waarin de sfeer van de Belle Epoque schitterend wordt opgeroepen. Mede dankzij prachtige uitvoeringen van de muziek van Gabriel Fauré, Claude Debussy, Maurice Ravel, Erik Satie en Jules Massenet - één van de minnaars van Mata Hari.

Ik loop de wandeling graag en altijd met een glimlach. Op de heenweg vanwege de verwachting en op de terugweg vanwege de voldoening. Nooit liep ik teleurgesteld terug. De laatste jaren zit het zaaltje dan ook tjokvol, waaruit ik kan afleiden dat ik niet de enige ben die een wandeling, fietstocht of autorit ziet bekronen door een meeslepende concertlezing.

De wandeling is tevens een weerzien met oud-Capelle. Het is een genot om over de Kerklaan aan te komen lopen en dan het majestueuze Van Cappellenhuis bovenaan de dijk aan de Dorpsstraat te zien liggen. Voor mij één van de pareltjes van Capelle aan den IJssel. En doordat dit wordt gecombineerd met mijn favoriete schrijver en prachtige muziek moet het haast wel een 'topmiddag' worden. Wellicht tot zondagmiddag!

Mijn derde boek 'Onder water' is verkrijgbaar bij boek & kantoorvakhandel Derde Druk, Koperwiek 43 in Capelle aan den IJssel. Tevens zijn de boeken 'Zeewaardig' en 'Een raar seizoen en een rare vogel' te bestellen bij deze of uw lokale boekhandel. De columns die Gerard voor de IJssel- en Lekstreek schreef, zijn na te lezen op Facebook: Gerard Vermeeren - Schrijver.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden