Foto:

Column Gerard Vermeeren: Maar toch!

  Column

Capelle - Er wordt een hoop gepraat, door me, tegen me, over me en met me. Niet allemaal even zinvol, maar toch! Er wordt meer gezwegen door me, tegen me, over me, maar niet met me. Wat is dat toch dat we blijkbaar niet zwijgend met elkaar kunnen of mogen zijn? Een stelletje naast me in een restaurant zit urenlang zwijgend tegenover elkaar. Vreemd, raar, 'gezellig' en uitgepraat zeker? Het zijn de woorden van mijn tafelgenoot die uiterst zijn best doet geen stilte te laten vallen. Wanneer zijn gespreksstof op is, verlegt hij zijn aandacht op andere tafeltjes. 'Leuk hè, mensen kijken?', praat hij zijn veroordelingen schoon.

'Laat me uitpraten!' 'Maar dan is je verhaal wel echt uit, ok?'

Ik had naar hem geluisterd en af en toe een woord of zinnetje teruggezegd. Het werk, de kinderen, de vakantie, zijn ex, de auto, bijna alles had de revue gepasseerd. Een uur of twee had hij een waterval aan woorden over mij uitgestort. En nu was het een stroompje geworden met veroordelingen en beoordelingen. Zoekende naar bevestiging om samen van een stroompje weer een rivier te maken. Helaas voor hem was ik voor hem een dam. Een rotte dam, want ons tafeltje werd ook hoe langer hoe stiller. 'Was gezellig, zullen we de rekening vragen?', besluit hij na een uurtje proberen. Hij geeft op. Er wordt een hoop gepraat. Niet allemaal even zinvol, maar toch! Overigens, de koffie was prima bij de uitbater op het Stadsplein!

Mijn derde boek 'Onder water' is verkrijgbaar bij boek & kantoorvakhandel Derde Druk, Koperwiek 43 in Capelle. Tevens zijn de boeken 'Zeewaardig' en 'Een raar seizoen en een rare vogel' te bestellen bij deze of uw lokale boekhandel. Columns zijn na te lezen op Facebook: Gerard Vermeeren - Schrijver.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden