Foto: Foto:

Koffie zonder suiker

  Column

Capelle - Tergend langzaam gaat de kolossale deur van het enorme pand aan de Mejlgade 95 open. Een modern mechanisme in een oude constructie werkt niet altijd even optimaal.

Een stalen wenteltrap om een liftschacht heen leidt me naar de derde etage. En daar staat Ann temidden van haar creaties, weefgetouw en uitzicht op de zee. 'Koffie?' Ik drink koffie zonder suiker, want de ontmoeting begint al zoet van zichzelf.

'Waarom met je linkerhand gaan werken, als je rechts bent' , zei haar man eens tegen haar. Waarom je andere technieken aanleren, terwijl je zelf die aanleg al hebt? En zo zocht ze meer diepgang en werd het lesgeven meer en meer vervangen door textiel zelf te ontwerpen. 'Een deel van de natuur. Modern Faeröers ontwerp. Het ontwerp is gebaseerd op de ruwe en ongerepte natuur van de Faeröer en de traditionele breicultuur. De producten zijn gemaakt van hoogwaardige garens en het assortiment bestaat uit luxe textiel', staat op haar website te lezen.

Ik loop met haar mijn boek door en vertaal het één en ander. Ze kijkt me veelbelovend aan, wanneer ik vertel over de totstandkoming van mijn verhaal over Robin Williams. Ze vertelt me dat haar dochter au pair was in San Francisco. En de oma van het bewuste kind de buurvrouw was van Robin Williams. Zij bezocht zijn huis na zijn dood.

Plotseling haalt ze een rol canvasdoeken tevoorschijn en tovert een grote lach op mijn gezicht: ze is weer aan het schilderen geslagen. Papegaaiduikers in alle soorten en maten rolt ze uit. De één nog mooier dan de ander. Ineens heb ik spijt dat ik de uitnodiging had afgeslagen om thuis bij haar langs te komen in plaats van in haar atelier. Thuis blijkt voor haar het schildersatelier te zijn. Ze vertelt dat ze daar al haar doeken bewaard en elke ruimte in beslag wordt genomen door de Søpapegøje.

Van Gerard Vermeeren zijn de boeken 'Zeewaardig' en 'Een raar seizoen en een rare vogel' verschenen bij uitgeverij Boekscout.nl. De columns die Gerard voor de krant schreef, zijn na te lezen op Facebook: Gerard Vermeeren - Schrijver.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden