Column Gerard Vermeeren: Een onbeslapen bed (deel 6)


Foto: Foto:

Column Gerard Vermeeren: Een onbeslapen bed (deel 6)

  Column

Capelle - Dit is de column van Gerard Vermeeren in de krant (editie Capelle) van deze week.

Op de zevende etage van een hotel in de eerste stad van Amerika word ik wakker. Er is geen ontkomen aan wanneer ik vanuit de lift de lobby binnenstap. Een uitgebreid aanbod van alle bezienswaardigheden staat keurig geordend in een display. Van de Boston Tea Party tot en met de allereerste kroeg van Amerika, The Bell Inn. De eerste blik vanuit mijn bed op het hospitaal in Zuid-Boston ben ik dan al vergeten. Het af en aan rijden van ambulances gedurende de nacht ook.

Om me heen kussens, zes in getal. Twee langwerpige, twee rechthoekige en twee vierkanten. De één dik en stevig, de ander donzig en nagenoeg plat, de volgende een gemiddelde van alle andere. Keuze te over voor iedere gast zijn of haar ideale kussen er tussenuit te kiezen. Maar ik lig met mijn ogen wijd open gesperd. Het ideale kussen voor een jetlag heb ik er niet tussen kunnen vinden. De douche die ik ervoor nam mocht niet baten. Ik had de keuze gehad uit een regen-, hand-, of massagedouche en zelfs een grote verscheidenheid aan aromatische douchegels, maar ondanks de lavendellucht die nog steeds mijn kamer vult, ben ik klaarwakker.

Ik lig in een ingewikkelde kronkel, benen opgetrokken en dan weer uitgestrekt onder de stoel voor me. Hoofd in kussentje dan weer tegen de hoofdsteun leunend. Spieren verkrampen en benen tintelen. Ik verlang naar mijn bed op 13.000 meter hoogte hangend tussen Auckland en Singapore. Ik besef dat mijn onbeslapen bed iedere nacht 'zondegeld' is. Het duurt mij vele malen langer om het aankoopbedrag er uit te slapen, terwijl ik ook nog eens iedere dag geld uitgeef aan andermans bed.

Thuis, waar ik verrast word door de voorspelbaarheid van alledag slaap ik de euro's uit mijn bed.

Van de schrijver, Gerard Vermeeren, verscheen eerder het boek 'Zeewaardig' bij uitgeverij Boekscout.nl. Vorig jaar september verscheen bij dezelfde uitgeverij zijn tweede boek: 'Een raar seizoen en een rare vogel'.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden