Column Gerard Vermeeren: Een onbeslapen bed (deel 3)


Foto: Foto:

Column Gerard Vermeeren: Een onbeslapen bed (deel 3)

  Column

Capelle - Dit is de column van Gerard Vermeeren in de krant (editie Capelle) van deze week.

Gouden bergen waren mij beloofd, maar deze kale verdorde heuvels lijken er in de verste verte niet op. Groen is de lucht, zwart het water. Het geel, groen en zwart vormen samen iets dreigends. Het is de felheid van kleuren waarmee het gepaard gaat als in impressionistisch schilderij van de Californische Robin Purcell. Meegesleurd worden in een zee aan kleuren is onherroepelijk haar intentie wanneer je voor één van haar doeken staat.

Ik bevind me in het doek getiteld 'Autumn Glow', hoewel het hartje winter is. Mijn bed bevindt zich in de kamer met uitzicht op glooiende en verdorde berghellingen. Helaas is mijn werkelijkheid slechts in drie kleuren geschilderd in tegenstelling tot de hare die veelkleurig is.

06.45 uur de volgende morgen, dezelfde kamer. Bij de eerste blik naar buiten ontwaart zich een nieuw schilderij. De lentegloed in vol ornaat - Robins kleuren zijn vannacht aangebracht. Ik loop naar de ontbijtzaal, gelegen aan de voorkant van het hotel, aan de boulevard. De zee met dezelfde gloed straalt me tegemoet. Een lentedag midden in de winter in Malaga, Andalusië.

Los Angeles, hartje winter, zes uur 's avonds. Een stop-over van twee dagen heeft mij hier doen belanden. Ik heb de zomer van het zuidelijk halfrond veertien uur geleden achter me gelaten. Een fluweel blauwe zee steekt schril af bij de laatste zonnestralen, wanneer ik plaatsneem aan een tafeltje op de boulevard. Het restaurant ligt niet ver van het hotel - tevens aan de boulevard gelegen - waar ik mijn intrek heb genomen.

De pot drop aan de ingang van het restaurant verraadt een Nederlandse inbreng. Eén van de serveersters blijkt een zus te zijn van de in Nederland populaire band Venice. Niet veel later hang ik aan de telefoon met haar broer Mark. Vanaf dat moment was een vriendschap geboren. Later zou hij mij in zijn geboortehuis rondleiden, waar we in de tuin plannen smeedden voor een muzikale samenwerking.

Van Gerard Vermeeren, verschenen eerder de boeken 'Zeewaardig' en 'Een raar seizoen en een rare vogel' bij uitgeverij Boekscout.nl.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden