Column Sophie Dijkgraaff: Zomerdagen


Foto:

Column Sophie Dijkgraaff: Zomerdagen

  Column

Capelle - Dit is de column van Sophie Dijkgraaff in de krant (editie Capelle) van deze week.

't Is me weer niet gelukt. Ondanks de zonovergoten dagen, het smeren met een middel dat nog net geen bak- en braadmiddel was, zijn mijn benen nog net zo wit als vóór de hittegolven. Om toch nog een beetje leuk voor de dag te komen – een korte rok schreeuwt nu eenmaal om enigszins getinte benen – sloeg ik de hand aan mezelf met een tube zelfbruiner. Het resultaat? Prachtig gekleurde onderdanen waar mee ik, tijdens de vele rokjesdagen die deze zomer ons heeft geschonken, door het leven stapte.

Hé, een dromedaris…

Wat een prachtige vakantieperiode! Had ik eerder nog het plan opgevat een lastminutereis richting een Grieks eiland te boeken, nadat ik – door de warmte bevangen – dacht een dromedaris op de Bermweg te zien lopen wist ik, deze zomer blijf ik thuis. Geen gedoe met koffers, geen stress over hoe ik de vakantie laat slagen. Want ja, het móét wel leuk zijn. Kom maar eens terug met een verhaal over een waardeloze hotelkamer, flut eten of matige bediening, dan word je toch al snel aangekeken met een blik van: loser! Dat de Dikke van Dalen het woord: 'leuk' nog niet toegevoegd heeft bij de uitleg van het woord 'vakantie' is mij een raadsel. Trouwens vanaf mijn Capelse balkon zie ik ook veel leuks. Voorbeeld? Even verderop hebben buren een steiger laten bouwen waaraan twee kano's dobberen. Vanzelfsprekend gilt zo'n bouwwerk om een grondige inwijding door belangstellenden. Dat is gelukt! Varen wilden ze, waarbij de eerste kanoër al rap tussen de dotters verdween. Natuurlijk moest van de duik een foto worden gemaakt voor ooit. Helaas had de fotograaf niet door dat er aan de ligplaats iets ontbrak: een reling. En dat was dus plons … nummer twee…
U snapt, om wat mee te maken hoef ik niet op reis. Ik neem gewoon plaats op mijn terras. Chardoneetje in de hand, keurig getinte beentjes omhoog en kijken maar!

Meer lezen? Dat kan op
sophiedijkgraaff.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden