Foto:

Column Cor Hulsbus: Kleurt Capelle oranje (2)

  Column

Capelle - Ans en Sonja wandelen op de Koperwiek. Bij een enkele winkel zijn de oranjekleurige attributen al duidelijk zichtbaar. Beide dames hebben in eerste instantie niet in de gaten dat het EK voetbal op 11 juni van start gaat. Ans vraagt dan ook verbaasd: “De winkeliers hier zijn wel lui zeg, die Maxima was toch twee weken geleden al jarig? Dan hadden ze al dat oranjespul toch al lang weg kunnen halen?” Haar vriendin denkt na en antwoordt: “Ja, dat was op 17 mei en het is vandaag woensdag 2 juni, dus ook geen Koningsdag.”

‘Die De Boer lacht alleen als hij kiespijn heeft’

Eenmaal bij een grote etalage aangekomen hebben de dames het opeens door. “Kijk, dat zijn toch die gasten van Feyenoord?”, roept Ans het spontaan uit. “Nou, ik begreep van mijn man dat alleen die Berghuis bij Oranje zit en dat het verder bijna allemaal gasten van die club uit de hoofdstad zijn. Volgens Henk is dat ook de reden waarom hier in de regio zo weinig mensen hun huis of tuin versieren. Die trainer schijnt er een te zijn die zoveel mogelijk spelers oproept die bij zijn club spelen, joh. Ik zoek het even op mijn telefoon op.

Ja, zie je, Ake, Bijlow, Karsdorp, St.Juste en Vilhena hebben iets met Feyenoord en mogen niet mee. Flauw he van die De Boer. Zijn vast en zeker geen gasten die een goede mop kunnen vertellen, want die De Boer lacht alleen als hij kiespijn heeft. Je ziet hem zelfs nooit glimlachen. Het schijnt dat hij in de zomermaanden het liefst ergens op een camping op de Veluwe zit. Nou, van mij mag hij gaan. Koeman had nooit weg moeten gaan.”

Reageren op deze column? Stuur dan een mail naar redactie.ijl@dpgmedia.nl.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden