Foto:

Column Sophie Dijkgraaff: Raadselachtig

  Column

Capelle - Vroeger was alles duidelijk. Aanzetten tot geweld was fout, feestjes geven in tijden van crisis haalde niemand in zijn hoofd en het weer deed wat er verwacht werd. De lente was fris, de zomer aangenaam, de herfst regenachtig en de winter, koud hè! Tegenwoordig kunnen we rustig spreken van één lange zomer met tussendoor een regenperiode. En dat brengt ons in de war. Dat merkte ik afgelopen week tijdens een bezoek aan de Koperwiek waarbij ik belandde in de winkel waar je tegen spotprijzen je slag kan slaan. Rondom mij zag ik andere klanten met de meest uiteenlopende kleding. Zo liepen er types die zo van het strand leken weggelopen: korte broek, teenslippers en haar dat door zeezoutspray een beach-look had gekregen. Om deze stranduitdossing te complementeren droegen ze een zonnebril, binnen. Eigenlijk snap ik dat wel. Die ongezellige tl-verlichting knapt stukken op als je door een roze bril kijkt.

Dat brengt ons in de war

Tussen mij en de strandtypes liepen weer vrouwen die helemaal gekleed gingen in de door de modewereld opgelegde herfstmode. Dikke ‘zelfgebreide’ truien op megalange rokken met daaronder kekke gympies. En ook een zonnebril. Zwart en ditmaal gedragen als diadeem op het hoofd. De winter sloot zich naadloos aan in de gestalte van een vrouw die ik aantrof voor het schap met sinterklazen en – HO! HO! HO! – kerstmannen. Weggedoken in een dikke zwarte nepbontjas met capuchon die – vast om de winterpret te verhogen – versierd was door twee Micky Mouse oren, stond deze ‘mouse’ op moonboots haar aankoop af te wegen. Werd het de staande muts of de hangende? Intussen was mijn mandje loeizwaar dus maakte ik me uit de voeten.
Enfin, wat ik onder uw aandacht wilde brengen, we leven in raadselachtige tijden – aanzetten tot geweld levert een standje op, studenten hossen er in tijden van corona lustig op los. En het weer? Dat is compleet hoteldebotel!

sophiedijkgraaff.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden