Foto:

Column Gerard Vermeeren: Tatoeage

  Column

Capelle - Lees hier de column van Gerard Vermeeren: 

‘The more I know, the less I understand.
All the things I thought I figured out, I have to learn again’

(Heart of the Matter - Don Henley)


Ik zong het jarenlang gedachteloos en luidkeels mee, tot nu. Je hoort vaak dat je eerst dingen ervaren moet hebben voordat je ze begrijpt. Inderdaad, inleven alleen bleek niet voldoende. Nu zing ik het met passie en overgave. En soms zelfs met tranen in mijn ogen. Een brok in mijn keel staat het zingen niet toe. Hoewel op 30 september 1990 in de Wembley Arena in Londen Don Henley het zelf wel deed. De achtergrondzangers namen het toen over herinner ik me.

Een dip die zijn weerga niet kende, overtuigde mij van deze oeroude levenswijsheid. Liefdesliedjes kun je ook pas goed zingen als je hart gebroken is geweest. De blues is hierin een verhaal apart. Menigeen waagt zich aan deze klaagzang; ikzelf heb het één keer geprobeerd. En met succes zo weliswaar! Het werd het favoriete nummer dat mijn band speelde.

Ik overwoog een tatoeage te laten zetten, maar wist niet zo goed wat precies. Inmiddels voorbeelden te overvloed, maar ‘de mijne’ zat er nooit bij. Totdat ik teksten tegen het lijf liep waarvan ik verlangde ze zelf geschreven te hebben. Teksten die ‘to the point’ zijn, teksten die de essentie - waar het om gaat - weergeven. Zeg maar ‘The Heart of the Matter’. Het is er nooit van gekomen, want het definitieve schrikt me af. De tekst heb ik daarentegen inmiddels wel gevonden.

Van Gerard Vermeeren zijn de boeken ‘Zeewaardig’, ‘Een raar seizoen en een rare vogel’ en ‘Onder water’ te bestellen bij boek & kantoorvakhandel Derde Druk, Koperwiek 43 in Capelle aan den IJssel of u lokale boekhandel. De columns die Gerard voor de IJssel- en Lekstreek schreef, zijn na te lezen op Facebook: Gerard Vermeeren - Schrijver.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden