Dat gebeurde nadat Gerard Niedfeld tot erelid van de vereniging was benoemd.
Dat gebeurde nadat Gerard Niedfeld tot erelid van de vereniging was benoemd. (Foto: pr)

Biljartvereniging Schollevaar breidt uit

Afgelopen zaterdag werd voor een aangepaste hoeveelheid publiek - het blijft coronatijd - de uitbreiding van het clublokaal van BV Schollevaar officieel geopend. Dat gebeurde nadat Gerard Niedfeld tot erelid van de vereniging was benoemd.

Capelle - Als extra geste werd hij uitgenodigd een van de twee nieuwe tafels met een ferme beginstoot officieel in te wijden. Dat deed hij samen met een ander gewaardeerd lid van verdienste Jaap Hoogenboezem, tot ieders tevredenheid en daarna kon de trotse voorzitter Martin van der Ven de aanwezigen uitnodigen de glazen te heffen. Niet nadat hij een groot aantal vrijwilligers die de verbouwing hadden helpen realiseren in het zonnetje had gezet.

"De corona tijd was erg vervelend", vertelde Martin, "maar er lagen al plannen om te kijken of we als vereniging wat meer speelruimte konden krijgen en die plannen hebben we toen maar digitaal aan de leden gepresenteerd. Vrijwel iedereen was het ermee eens." 

Twee extra tafels

Na korte onderhandelingen met de verhuurder kon een groep vrijwilligers aan de slag en in plaats van te biljarten werd de uitbreiding vorm gegeven. "Twee extra tafels, we hebben er nu zes, maakt het ook mogelijk om nieuwe leden op de verschillende clubavonden of clubdagen in te schrijven, want de animo voor onze vereniging is nog steeds groot. Het werd soms erg laat voor iemand om op een drukke avond een tweede partij te spelen. Dat probleem is nu voorlopig weer even over."

Het kersverse erelid was erbij vanaf het begin in 1980, toen de vereniging met 1 biljart begon in een buurthuis in Schollevaar. "Drie jaar later werden we lid van de Bond (de KNBB) en kwam er een tafel bij. Na een serie verhuizingen hebben we nu een mooi clubhuis met een lift, waar we fijn kunnen biljarten en we ook gezellig kunnen napraten."

Kom eens langs

De huidige locatie aan De Linie 1 (eerste verdieping) ziet er keurig uit, momenteel met extra doorzichtige schermen en de ruimte om rustig en op afstand te kunnen biljarten. Heeft u er zin in om – na de hittegolf - ook het biljarten eens te proberen, dan bent u van harte welkom.

Kom gewoon eens langs op een maandag, dinsdag of donderdagavond, of op dinsdag- of woensdagochtend, dan wordt er van alles gespeeld. Bent u fan van driebanden, kom dan langs op vrijdagmiddag. De koffie is zo vers gezet. Ook is er genoeg hulp voor de absolute beginners (M/V).

Kijk eens op de (ook vernieuwde) website www.bvschollevaar.nl voor een impressie en gegevens, of bel gewoon eens met de praatgrage voorzitter Martin van de Ven op telefoonnummer 06-31099919.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden