Foto:

Zonnepanelen in Capelle in twee jaar tijd meer dan verdubbeld

Op daken in Capelle aan den IJssel liggen steeds meer zonnepanelen. Dat blijkt uit een telling die de gemeente heeft gedaan aan de hand van luchtfoto’s. In 2018 lagen er 11.000 panelen in de stad, dit jaar waren dat er al 26.558. Een ruime verdubbeling dus in twee jaar tijd. 

Capelle - De gemeente zet vol in op zonne-energie, omdat deze manier van stroom opwekken het meeste winst oplevert en er in Capelle aan den IJssel veel geschikte daken zijn.

Oostgaarde koploper

Het afgelopen jaar nam het aantal zonnepanelen het snelst toe in Capelle-West. Daar groeide het aantal panelen tussen 2019 en 2020 met maar liefst 76% tot 1.445. 

De wijk met de meeste zonnepanelen is Oostgaarde met 6.313 stuks. Schollevaar staat met 4.223 panelen op een tweede plaats en Middelwatering met 4.142 zonnepanelen op een derde plaats. 

Acties

De gemeente Capelle moedigt het installeren van zonnepanelen aan. Dat gebeurt onder andere via collectieve inkoopacties, die de gemeente samen met het Energiecollectief Capelle en de WoonWijzerWinkel organiseert. 

Bij deze acties selecteert de WoonWijzerWinkel een aantal leveranciers. Hierdoor zijn de inwoners van Capelle verzekerd van kwaliteit tegen een scherpe prijs. Er is nu een speciaal aanbod. Tot en met 31 augustus is een offerte op te vragen via https://www.woonwijzerwinkel.nl/inkoopzon/.

Stadsatlas 

Ieder jaar wordt er in opdracht van de gemeente een luchtfoto gemaakt van Capelle aan den IJssel. Op basis van deze luchtfoto’s is begin dit jaar voor het eerst handmatig bepaald waar zonnepanelen liggen. De informatie is terug te vinden in de digitale stadsatlas van Capelle aan den IJssel op https://stadsatlas.capelle.nl/. 

 

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden