Jaap Boiten met zijn opvolgers voor de Huiswerkplek, Floor Fransen en Stijn Louwes. Foto: Annemarie van der Ploeg
Jaap Boiten met zijn opvolgers voor de Huiswerkplek, Floor Fransen en Stijn Louwes. Foto: Annemarie van der Ploeg

Floor en Stijn nemen het stokje over

Het voortbestaan van de Huiswerkplek is verzekerd. Vanaf het nieuwe schooljaar nemen Floor Fransen en Stijn Louwes het bedrijf over van Jaap Boiten die negen jaar eigenaar was en met pensioen gaat. Boiten is erg blij mee en het stel, Floor en Stijn, heeft er ontzettend veel zin in. Dus Capelse jongeren die hier hun huiswerk willen komen maken of bijles willen hebben zijn van harte welkom om zich aan te melden.

Door Annemarie van der Ploeg

Capelle "Ik heb er het volste vertrouwen in dat ze het kunnen en ben blij dat datgene wat ik negen jaar geleden ben gestart door kan gaan. Er is echt veel te doen in Capelle. In de coronatijd zat hier een kind, dat vijf broertjes en zusjes heeft en dat anders huiswerk moest maken en lessen moest volgen, in de kelderbox van de flat. 

"Een poosje nadat ze had gehoord dat ik ging stoppen kwam Floor bij me en vroeg of zij de Huiswerkplek met Stijn mocht overnemen. Nou dat mocht natuurlijk van mij en ik heb met de verhuurder geregeld dat de Huiswerkplek hier hier kan blijven bestaan. Het is zo'n lekkere rustige plek. Ik ben er erg blij mee", aldus Boiten.

Floor: "Ik weet nog dat Jaap vertelde dat hij ging stoppen. Ik twijfelde nog of ik er nog zou blijven werken omdat er misschien een hoop zou veranderen als er iemand anders kwam. Maar er kwam niemand. Het begon als een lachertje toen ik tegen Stijn zei: 'Zullen wij het overnemen?' 

Maar ook mijn ouders waren het ermee eens dat het zonde zou zijn als deze plek er niet meer zou zijn. Toen is het snel gegaan en hebben we het snel aan Jaap verteld. We starten het komende schooljaar. We zijn al bezig. Ik heb er echt veel zin in en vind het niet erg als de vakantie voorbij is."

"Toen Floor het erover had, dacht ik al heel snel van: "Het is toch zonde, als een bedrijf wat al 9 jaar goed loopt en waar een hoop mensen baat bij hebben ineens ophoudt?"Toen is het balletje gaan rollen en zijn we met Jaap gaan praten. We hadden 100.000 vragen maar zeiden tegen elkaar: "We zijn gek als we het niet doen." Vooral nu kunnen kinderen wel extra hulp gebruiken. Floor heeft plantjes neergezet. Het is nog huiselijker geworden. Hartstikke leuk", besluit Stijn.

Aanmelden

Woon jij in Capelle en zoek je een plek waar je huiswerkbegeleiding of bijles kunt krijgen in een huiselijke sfeer? Kom dan eens kennismaken op onze locatie aan de Kanaalweg 33-35 in Capelle. Wil je meer informatie? Kijk dan op onze website of neem contact met ons op. Alle gegevens vind je op deze website: www.dehuiswerkplek.nl. Wij heten je van harte welkom bij ons in het nieuwe schooljaar.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden