Jessica van der Elst in haar winkeltje met alles wat met mooi en leuk papier te maken heeft.  Foto: Annemarie van der Ploeg
Jessica van der Elst in haar winkeltje met alles wat met mooi en leuk papier te maken heeft. Foto: Annemarie van der Ploeg

Het begon met een paar stickers...

Na een pittige zwangerschap had Jessica van der Elst veel tijd nodig om te herstellen. Ze wilde wat afleiding hebben en besloot haar droom waar te maken en een webshop te beginnen. 

Annemarie van der Ploeg

Capelle - Eerst verzamelde ze informatie en dacht na over de producten die zij wilde verkopen. Het begon met een een paar stickers. Inmiddels heeft Jessica een winkeltje met een uitgebreid assortiment leuk papier en nog wat andere artikelen in Capelle. Ze werkt er al een maand met veel plezier. En er zijn ook nog toekomstplannen.

"Toen ik op de basisschool zat waren er niet van die leuke schriften of notitieboekjes. Nu is dat veel meer een ding. Ik heb cadeaupapier, kaarten, cadeauzakjes, stickers, notitieboekjes, to do blokjes, eigenlijk alles wat van papier is. 

"Maar dingen als tassen en etuis horen ook bij dit winkeltje. Ik heb zeven jaar in de gehandicaptenzorg, woonvoorziening, gewerkt. Ik heb daar met heel veel plezier gewerkt maar door ziekte kan ik daar niet mee verder. het is nu te zwaar. 

Toekomstplan

"Ik ben met de webshop begonnen, eerst bij mijn eigen familie en later heb ik gevraagd of mensen mijn Instagram berichten wilden delen. Dat ging heel goed. Inmiddels is mijn winkeltje al een maand open. Als ik 's avonds moe ben, kijk ik er echt naar uit om de volgende dag weer hier naartoe te gaan om te werken", legt Jessica uit.

Jessica heeft door haar ervaring in de gehandicaptenzorg ook nog wensen voor de toekomst. "Ik had als kind een vriendinnenboekje en daarin stond toen al dat ik met gehandicapten wilde werken. En nu heb ik een droom dat ik een winkeltje heb en straks nog een stukje gehandicaptenzorg. 

"Ik heb hier in de winkel een tafel waaraan ik maximaal vier cliënten voor dagbesteding wil hebben, die helpen met voorbereidingen voor de webshop. Stickers van een grote rol knippen en verpakken en touw en lint in kleinere hoeveelheden afknippen en verpakken. Ik koop alles natuurlijk groot in en dit is voor mij alleen heel veel werk. 

"Misschien kunnen de cliënten op een gegeven moment een keer helpen achter de kassa en we kunnen samen wandelen of boodschappen doen. Dat lijkt me zo leuk."

Ook een webshop

Het winkeltje is te vinden aan de Goudenregenstraat 12 in Capelle a/d IJssel. Neem ook eens een kijkje in de webshop op www.happystuff.nl. Voor een kijkje achter de schermen van de winkel kun je Jessica volgen op Instagram @ happystuff_nl en ook op Facebook Happystuff. Blijf zo op de hoogte van het assortiment en de workshops die hier georganiseerd gaan worden.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden