Het is voor de 14e keer dat amateurschilders op een van de mooiste plekjes van Capelle hun uiterste beste doen om een mooi schilderij voor thuis te maken.
Het is voor de 14e keer dat amateurschilders op een van de mooiste plekjes van Capelle hun uiterste beste doen om een mooi schilderij voor thuis te maken. (Foto: pr)

Veertiende PaintPicknick moet corona even doen vergeten

In het frisse groen van het Schollebos worden zaterdag 15 augustus tijdens PaintPicknick de meest fraaie schilderstukken gemaakt. Het is voor de 14e keer dat amateurschilders op een van de mooiste plekjes van Capelle hun uiterste beste doen om een mooi schilderij voor thuis te maken. De artistieke happening wordt omlijst met livemuziek. 

Capelle - Ieder jaar schrijven steeds meer mensen zich in voor dit laagdrempelige kunstzinnig evenement, dat eindigt met een expositie van alle gemaakte schilderijen. De deelnemers aan de PaintPicknick hoeven geen ervaring te hebben”, zegt beeldend kunstenaar Kees de Jong die samen met collega Bernhard Meijer de deelnemers terzijde staat.

“Na maanden van stress over corona kunnen de hobbyschilders van achter hun schildersezel genieten van de natuur en hun creativiteit de vrije loop laten. Zie het als een uitlaatklep. Het bos is een oase van rust en schoonheid en kan een bron van inspiratie zijn. Wil je geen bloem-, blad- of grillige boommotieven afbeelden, dan kan je ook een eigen onderwerp kiezen. PaintPicknick 2020 is er zowel voor beginners als gevorderden”, zegt De Jong.

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Alle deelnemers krijgen bonnen voor koffie of thee, een lunch en drankjes.

“Het organiseren van dit soort evenementen in coronatijd valt niet mee. Je moet met meer rekening houden dan die 1,5 meter afstand. Ook de lunch die wordt geserveerd heeft speciale aandacht nodig, eveneens de penselen en kwasten die van hand tot hand gaan. Alle RIVM-maatregelen hebben voor de deelnemers en vrijwilligers behoorlijke impact. Toch zijn de hulpverleners van Buurthuis ’t Klavier er klaar voor.”

Men kan zich aanmelden tot 8 augustus. Dit jaar opent raadslid Micle Jaliens het schildersevenement.

PaintPicknick 2020 wordt georganiseerd in samenwerking met Buurthuis 't Klavier en Stichting Sociaal Cultureel Werk Capelle Schollevaar. Aanmelden of meer informatie: paintpicknickschollevaar@gmail.com of mobiel 06.41524167. De kosten zijn € 25,-, inclusief schildersgereedschap (uitgezonderd schildersdoek). Een schildersezel huren kost € 2,50 extra.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden