Huttendorp viert jubileum met regels


Deelnemers en vrijwilligers van Huttendorp Schollevaar 2019.
Deelnemers en vrijwilligers van Huttendorp Schollevaar 2019. (Foto: pr)

Huttendorp viert jubileum met regels

Dit jaar vieren zij hun 20-jarig jubileum. Het Huttendorp Schollevaar vindt plaats in de laatste week van de zomervakantie van maandag 24 t/m vrijdag 28 augustus op het grote grasveld tegenover basisschool De Contrabas/BSO Drakenstein.

Door Annemarie van der Ploeg

Capelle - Het uit negen personen bestaande bestuur begint vanaf januari alles al te bedenken en te plannen maar toen kwam de coronacrisis en liep alles een beetje anders. Nu er versoepelingen hebben plaatsgevonden, kan het Huttendorp Schollevaar, met gepaste regels, toch plaatsvinden.

"Mijn vrouw en ik zijn al 10 jaar betrokken bij het Huttendorp Schollevaar dus wij weten inmiddels wel een beetje hoe het balletje rolt. We hebben veel lopende contacten en die hebben we benaderd en houden we op de hoogte. Vanaf maart, toen de eerste hype rondom corona een beetje voorbij was, zijn we begonnen de regelgeving bij de gemeente helder te krijgen. 

"We hebben de voorzitter van de Veiligheidsregio, de heer Aboutaleb, persoonlijk aangeschreven en contact opgenomen met het RIVM en met de gemeente. Het liep allemaal niet zo soepel, mede door onderbezetting vanwege corona. Inmiddels zijn we begonnen met het aanmelden van vrijwilligers en deelnemers. 

"Het programma en de sponsoring begint nu ook te komen. De financiën zijn rond. Subsidies en fondsen waren in januari al geregeld, dus als er een GO kwam, konden we verder", vertelt Erwin Mostert, voorzitter van de Stichting Huttendorp Schollevaar.

De coronacrisis heeft ook gevolgen voor het Huttendorp. "Wij moeten ons natuurlijk aan de regels houden dus hebben we protocollen gemaakt. Wij hebben een zipline, een tokkelbaan over het water en vroegen ons af hoe de kinderen met een veiligheidsharnas aan de kabel gehangen moesten worden. Er is dan niet genoeg afstand tussen de door ons ingehuurde gecertificeerde kliminstructeur en de kinderen. 

"Wij hebben de regels opgezocht. Natuurlijk houden wij als ouders, vrijwilligers en organisatie afstand tot de kinderen. Als het vanwege veiligheid of organisatorisch niet kan, doen we dat niet, met goedkeuring van de Veiligheidsregio. Het is ook een buitenevenement. De regels zijn versoepeld en bij incidenten moeten we daarop natuurlijk actie ondernemen. Wij hebben extra handenwasplaatsen en volgen ook bij de overnachting het protocol", legt Mostert uit.

"Andere jaren hadden we maatschappelijke stagiaires, maar dat gaat dit jaar niet door omdat de scholen dat niet hebben kunnen voorbereiden. Dus wij zoeken nog junior vrijwilligers van 13 tot en met 17 jaar, waarvoor we veel minder regels hebben dan voor de volwassenen vanaf 18 jaar. Van de deelnemers moet één van de ouders verplicht minimaal één dagdeel van 4 uur meehelpen. Voor 18 plussers vragen wij een VOG aan. We rekenen weer op 150 deelnemers", besluit Mostert.

Aanmelden als vrijwilliger of zit je in groep 3 tot en met 8 van de basisschool? Kijk dan op

huttendorpschollevaar.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden