Daarmee kunnen zij in hun buurt de kwaliteit van het water meten van een sloot, singel of kleine plas.
Daarmee kunnen zij in hun buurt de kwaliteit van het water meten van een sloot, singel of kleine plas. (Foto: Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard)

Bewoners onderzoeken waterkwaliteit

Het gaat goed met het burgeronderzoek naar de waterkwaliteit. In het gebied Schieland en de Krimpenerwaard hebben al bijna duizend mensen een gratis meetkit aangevraagd. Daarmee kunnen zij in hun buurt de kwaliteit van het water meten van een sloot, singel of kleine plas.

Regio - Het waterschap is benieuwd naar de meetresultaten en hoopt dat de amateuronderzoekers snel op pad gaan om de kleine watertjes te onderzoeken.

Ook meehelpen, maar nog geen onderzoekset in huis? Vraag snel een gratis  meetkit aan via www.vangdewatermonsters.nl. Er zijn er nog paar op voorraad. In de meetkit zit onder andere een strip om het nitraatgehalte te meten en instructies hoe je de helderheid van water kunt onderzoeken. Onderzoekers die hun meetgegevens en foto’s van de meetlocatie digitaal doorgeven, krijgen meteen informatie terug over het onderzochte water.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden