Wordt dit de zomer van 2020?
Wordt dit de zomer van 2020? (Foto: hetccv.nl)

Komende zomer flink meer burenruzies verwacht

Rotterdam - Oei, er wordt komende zomer een flinke stijging van het aantal burenruzies verwacht. Zeker als het warm wordt. Maar vooral ook omdat er veel meer mensen thuis zijn dan in andere jaren. Veel mensen werken voorlopig nog thuis. En er gaan veel minder mensen weg om op vakantie te gaan.

Buurtbemiddelende organisaties verwachten deze zomer een flinke stijging in het aantal overlastmeldingen. Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) onder gemeenten, woningcorporaties en hulpverlening. Zestig procent van de respondenten verwacht een toename van het aantal overlastmeldingen.

Hoe erg het echt gaat worden hangt nog een beetje van het weer af. Een warme zomer leidt meestal tot meer ruzies tussen buren, onder meer vanwege geluidsoverlast en klachten over barbecues, vuurkorven en huisdieren. Bovendien verwachten de buurtbemiddelende organisaties dat door de coronamaatregelen veel mensen deze zomer nog steeds thuis werken én ook vakantie vieren. 

Het CCV helpt professionals bij gemeenten, corporaties en buurtbemiddelingsorganisaties bij het opzetten en uitvoeren van buurtbemiddeling. Kijk hier voor meer informatie.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden