Wethouder Harriet Westerdijk: 'Voor alle kinderen is sporten belangrijk.' (Foto: Guus Schoonewille)
Wethouder Harriet Westerdijk: 'Voor alle kinderen is sporten belangrijk.' (Foto: Guus Schoonewille) (Foto: GUUS SCHOONEWILLE)

Weer sporten? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt mee

Capelle - Nu de maatregelen voor corona weer wat versoepeld zijn, kunnen kinderen en jongeren gelukkig weer sporten. Voorlopig blijft het bij trainen, later zijn hopelijk ook weer wedstrijden mogelijk.

Bij veel sportverenigingen konden de laatste weken ook kinderen meetrainen die geen lid zijn. Zo wilden ze alle kinderen de kans geven weer te sporten. Misschien willen die kinderen nu wel lid worden. Voor ouders met een lager inkomen, kan dat teveel geld kosten. Zij kunnen een aanvraag doen bij het Jeugdfonds om (mee) te betalen. Niet alleen voor mensen met een uitkering, maar ook voor mensen met een laag inkomen uit werk (loondienst of zzp’er).

Wethouder Harriët Westerdijk: “Voor alle kinderen is sporten belangrijk. Ze leren er zoveel van: samenwerken, (huiswerk) plannen, teamspirit. Daarnaast is het natuurlijk goed voor hun fysieke ontwikkeling, maken ze nieuwe vrienden en is het een goede uitlaatklep voor stress. Ik gun het alle kinderen om te sporten of mee te doen aan muziek- of dansles. Zeker nu ze zoveel thuis hebben gezeten of nog zitten.”

Het Jeugdfonds betaalt maximaal € 225 voor sport of € 450 voor cultuur. Hiermee kan een kind van 4 tot en met 17 jaar een jaar lang sporten, muziek- of dansles volgen. Het bedrag is voor het lidmaatschap en de nodige materialen en kleding. Ook voor zwemles voor het A-diploma kan bij het Jeugdfonds een aanvraag worden ingediend. Een contactpersoon doet de aanvraag. Deze contactpersoon werkt bijvoorbeeld bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Welzijn Capelle, Stichting Leergeld of de school van uw kind. Een lijst contactpersonen, een aanvraagformulier en meer informatie staan op www.capelleaandenijssel.nl/jeugdfonds.

Stichting Leergeld is een van de organisaties die helpen bij de aanvraag van geld van het Jeugdfonds. Yolande Holleboom is coördinator bij Leergeld: “Schoolreisjes, sporten, muziekles of je verjaardag vieren, het lijkt normaal dat alle kinderen daaraan kunnen meedoen. Veel ouders kunnen dit echter niet betalen. Voor die kinderen zet Stichting Leergeld zich in.”

Soms is het geld van het Jeugdfonds niet genoeg is om kinderen een jaar te laten sporten. Stichting Leergeld geeft dan, onder voorwaarden, extra geld. Normaal gaat stichting Leergeld bij nieuwe cliënten altijd op huisbezoek. Door de coronacrisis kan dat even niet.

samenvoorallekinderen.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden