De Staat van Nederland van Jan Ketelaar (cortenstaal). Foto Rob Stolk
De Staat van Nederland van Jan Ketelaar (cortenstaal). Foto Rob Stolk (Foto: )

Leefgoed Beeldentuin gaat weer ‘gewoon’ open

Nieuwerkerk - Stichting Leefgoed de Olifant is blij dat de nieuwe coronamaatregelen het mogelijk maken om de Beeldentuin op Leefgoed de Olifant per 1 juli weer vrij toegankelijk te maken voor publiek. Dat betekent dat mensen evenals bij de voorgaande edities onaangekondigd een bezoek kunnen brengen. Iedereen is van harte welkom van woensdag tot en met zondag tussen 11.00 en 18.00 uur. Net als overal dient men wel de anderhalve meter afstand te respecteren. Ook moeten mensen die een bezoek willen combineren met een etentje in Restaurant & terras De Dames nog vooraf reserveren. In de Beeldentuin, waar meer dan 40 imposante en intrigerende beelden staan, zijn ook land art installaties. Die zijn door vijf kunstenaars gemaakt in het kader van 10 Jaar Zuidplas. Dit is een voorproefje van een tweejaarlijks land art festival dat conservator Bart Belonje van het Leefgoed in Park Hitland wil organiseren in 2022.

Mooi weer naar buiten

Op zaterdag 4 en zondag 5 juli is de Beeldentuin gesloten vanwege het theaterproject Mooi Weer naar Buitten dat het Rotterdamse gezelschap Mooi Weer & Zo er organiseert. Acteurs van MW&Z spelen tussen 13.30 en 21.30 diverse stukken tegelijkertijd op verschillende locaties in de Beeldentuin. Bezoekers kunnen kaarten kopen voor één dag of voor beide dagen, want beide dagen hebben een andere programmering. In de toegangsprijs van 80 euro per dag of 150 euro voor beide dagen is een middagsnack en diner inbegrepen. Op de website www.MooiWeerenZo.com/mooi-weer-naar-buiten staat het volledige programma en daar kun je ook tickets kopen.

Meer informatie over de Beeldentuin en activiteiten op het Leefgoed vind je via de website Leefgoed.nl

Leefgoed de Olifant vind je bij buurtschap Ver-Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel tussen de werkhaven aan de Hollandsche IJssel en Park Hitland op een steenworp afstand van Capelle aan den IJssel. Parkeren is gratis.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden