Foto: IJsselland Ziekenhuis

Nieuw bij IJssellandziekenhuis: Bloedprikken op afspraak

Capelle - Nieuws vanuit het IJsselland Ziekenhuis: 'Vanaf 22 juni biedt het afnamelaboratorium onze patiënten een extra service: patiënten kunnen via onze website nu een afspraak maken voor bloedprikken. Zo wil het laboratorium de wachttijd voor bloedprikken verkorten èn het aantal patiënten in de wachtkamer - gezien de 1,5 meter afstand - verminderen.Na verwijzing van de huisarts of medisch specialist kan een patiënt via onze website in een veilige online omgeving zelf een datum en tijd voor een afspraak kiezen. Na het kiezen van de afspraak ontvangt de patiënt per e-mail een afspraakbevestiging met - indien van toepassing - een link naar de juiste patiëntenfolder.
Twee dagen vóór de afspraak volgt dan een herinnering per e-mail.

In de e-mail staat ook een code. Direct vóórafgaand aan de afspraak voert de patiënt deze code in op de aanmeldzuil in de wachtkamer bij bloedafname (route 49). Na aanmelding met de code weten de medewerkers van het afnamelaboratorium dat de patiënt in de wachtkamer is gearriveerd en kunnen zij de patiënt snel helpen.

Via de website kunnen vooralsnog alleen afspraken voor bloedprikken op de hoofdlocatie worden gemaakt. Patiënten kunnen op verwijzing van hun specialist of huisarts uiteraard ook nog gewoon op inloop bloed laten prikken. Ook voor het inleveren van materiaal kan de patiënt online een afspraak maken.'

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden