Foto:

Fier heeft jouw hulp nodig!

Capelle - Fier bouwt aan een tweede Veilige Veste in Capelle aan den IJssel. Deze nieuwe opvanglocatie opent begin 2021 haar deuren en biedt plek aan ruim dertig jonge slachtoffers van geweld. Er zullen zo’n 230 ambulante cliënten per jaar behandeld worden.Niemand zou zich moeten verstoppen of opgesloten worden als bescherming tegen geweld terwijl de daders vrij rond lopen. Dat is toch de wereld op z’n kop? Daarom ontwikkelde Fier de Veilige Veste, in Leeuwarden al jaren een begrip en nu binnenkort ook in de regio Rotterdam-Rijnmond. Een eigentijdse voorziening waar slachtoffers van geweld, uitbuiting en misbruik een totaalpakket van opvang, hulp en bescherming krijgen. Een plek waar meisjes en jonge vrouwen een veilig onderkomen vinden en kunnen werken aan hun toekomst. Zonder zich te hoeven verstoppen.

Onlangs is bij de bouw het allerhoogste punt bereikt. Maar Fier is er nog niet. Zodra de bouw afgerond is, start de volgende fase: de inrichting. Een belangrijk aspect, omdat Fier een warme en veilige plek wil bieden aan de meisjes en vrouwen die dit zó hard nodig hebben.

Voor de inrichting heeft nog veel geld nodig. Daarom doen de organisatie mee aan een online verkiezing waarbij kans wordt gemaakt op maar liefst €81.200! Als Fier in de finale komt mag de organisatie het plan uitgebreid presenteren aan de vakjury, die vervolgens de winnaar kiest.

Het mooiste is: jij kunt helpen bij het winnen van dit bedrag! Hoe? Via www.voor.nl/voorbeeld-projecten kun je te stemmen op het project ‘Opgroeien in een wereld zonder geweld’. Daarmee help je om de toekomstige bewoners van de Veilige Veste Capelle een fijne plek te geven. Iedereen kan twee keer stemmen, via Facebook en via Linkedin. Fier: 'Wil je dit bericht delen in jouw netwerk zodat we zoveel mogelijk stemmen krijgen? Alvast enorm bedankt en #wijzijnVOOR!'

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden