VCA-examen in de aula van Comenius Beroepsonderwijs Capelle.
VCA-examen in de aula van Comenius Beroepsonderwijs Capelle. (Foto: )

Comenius College en Techniek College Rotterdam organiseren online Zomerschool 2020

Capelle - Blije ouders en leerlingen van het Comenius Beroepsonderwijs omdat er in deze corona periode toch een VCA-examen afgenomen kon worden.

 

Na de meivakantie zijn 23 basis/kader leerlingen van het Comenius Beroepsonderwijs gestart met het zomerschool programma. De zomerschool is bedoeld om de lange periode tussen het VMBO-examen en de start op het MBO voor een deel te vullen. De leerlingen die meedoen hebben voor de meivakantie hun schoolexamen in de profielen PIE en BWI al afgerond.

Na een belrondje met de leerlingen en hun ouders bleek de belangstelling om mee te doen groot. Ouders waren blij dat er in deze, voor leerlingen saaie (corona) periode, iets georganiseerd wordt. Leerlingen weten uit ervaring dat een VCA-diploma erg handig is en veel meer mogelijkheden geeft tijdens een stage of (BBL) vervolgopleiding. Techniek College Rotterdam stelt het erg op prijs dat de lesvrije periode tussen VMBO en MBO een stuk kleiner wordt, want vier maanden geen school is wel erg lang. Daarnaast doen de leerlingen relevante kennis op die nodig is voor hun vervolgopleiding.

Het eerste deel van de zomerschool zit er inmiddels op. Voor het eerst is deze cursus geheel online verzorgd op het online platform studiestek van Verduijn.info technische trainingen. Volgens Hans Verduijn en Henk Bakker doen de leerlingen goed mee. Theorie wordt afgewisseld met video’s en toetsjes en om het uur een pauze.

Op woensdag 3 juni was het officiële VCA-examen, waar 15 leerlingen voor geslaagd zijn. Van harte gefeliciteerd allemaal. Voor 7 leerlingen is de cursus nog niet afgelopen zij gaan nu live op school alles op alles zetten om alsnog te slagen in de tweede ronde.

Zomerschool is een mooi voorbeeld van Sterk Techniek Onderwijs(STO). De zomerschool is georganiseerd door Jolanda Buwalda van Techniek College Rotterdam ondersteund door Lidewij Fellinger en Jan de Jong, mentoren van het Comenius Beroepsonderwijs Capelle, samen met Hans Verduijn en Henk Bakker van Verduijn.info technische trainingen.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden