Foto:

Kinderen ontdekken de wereld met natuurtassen en wonderlijke proefjes

Capelle - Al op jonge leeftijd spelenderwijs de natuur ontdekken of wonderlijke proefjes doen? Na een periode van veel thuis zijn, gaan de kinderen op de locaties van IJsselkids Kinderopvang weer met elkaar op ontdekking. Kinderen leren spelenderwijs. Dit keer met de speciaal ontwikkelde Natuurtassen en Chemieboxen. Een mooie manier om onze wondere wereld binnen en buiten te ontdekken.  Daarbij staan ontwikkeling, plezier en het spelenderwijs leren centraal. 

Ontwikkeling van kinderen 

De pedagogisch medewerkers van IJsselkids zijn blij dat ze alle kinderen weer kunnen ontvangen op de locaties. In de eerste week nadat de kinderopvang weer open mocht, stond het wennen van de kinderen centraal. Nu gaat iedereen weer volop aan de slag met de ontwikkeling van kinderen. Dit keer met speciale Natuurtassen en boxen met wonderlijke proefjes. 

Op ontdekkingstocht en interessante proefjes 

“Kinderen leren door te spelen. En dat is precies waarvoor de Natuurtassen en Chemieboxen gemaakt zijn”, zegt Hinke Cooiman, de bedenker van de tassen en boxen. “De Natuurtassen zijn voor kinderen tussen de 0 en 4 jaar. Het is een kleine rugzak waarin activiteitenkaarten en materialen zitten om met de kinderen op ontdekkingstocht in de natuur te gaan. Naar buiten, ontdekken en je verwonderen dus. Van de boxen met wonderlijke proefjes zijn twee versies. Eén voor de jongere kinderen tussen de 4 en 8 jaar, en één voor de oudere kinderen tussen de 8 en 12 jaar. In de box zitten activiteitenkaarten en bijbehorende materialen om interessante en leerzame proefjes te kunnen doen. Hoe kan je een lampje laten branden op citroenen? Zit er sop in de zee? Welke stoffen zijn superslurpers? Ontdek hoe je een melkregenboog maakt. Voor de proefjes is samengewerkt met Centrum JongerenCommunicatie Chemie. Zo kan ieder kind zich in Checkpoint of als Freek Vonk wanen.”

Leuke kinderactiviteiten
 Een aantal van de proefjes worden ook gedeeld op de website www.leukekinderactiviteiten.nl. De website is gratis toegankelijk voor iedereen. Hierdoor kan ieder kind ook thuis spelenderwijs op ontdekkingstocht. Goed voor de ontwikkeling en vooral erg leuk om te doen.

Over IJsselkids

IJsselkids is als kinderopvangorganisatie vertegenwoordigd in Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Wij bieden alle opvangsoorten aan voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids biedt een belevenis voor elk kind en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen. 


Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden