Boeken lenen in de bibliotheek van Capelle kan binnenkort weer. (Foto: Martijn Steiner Lovisa, tekst: Annemarie van der Ploeg)
Boeken lenen in de bibliotheek van Capelle kan binnenkort weer. (Foto: Martijn Steiner Lovisa, tekst: Annemarie van der Ploeg) (Foto: Martijn Steiner Lovisa)

Bibliotheek vanaf 2 juni open voor uitleen

Capelle - Binnenkort kunnen er weer boeken geleend worden in de bibliotheek aan het Stadsplein in Capelle. Ook hier gelden diverse maatregelen als 1,5 meter afstand houden, handen desinfecteren bij de ingang, mandje meenemen, het liefst alleen komen en met maximaal 30 personen in de bibliotheek, inclusief medewerkers. Om de vier weken wordt de situatie opnieuw bekeken, afhankelijk van de maatregelen van de overheid en de branchevereniging.

Marielle Post, teamleider communicatie en digitale diensten van de Bibliotheek aan den IJssel vertelt. "Bij de ingang worden bezoekers opgevangen door een medewerker. Er zullen vaste looproutes gelden en er zijn geen zitjes. Je weet toch redelijk goed wat je wil lenen, dus je hoeft niet erg lang in de bibliotheek te zijn. Wij hopen dat de doorloop goed gaat. Boeken die terugkomen gaan in quarantaine voordat ze weer worden uitgeleend. Er komen diverse informatie balies om de doorstroom te bevorderen. Bij de uitleenapparatuur komen vakken zodat men 1,5 meter afstand houdt. We zijn open op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Digitaal zijn wij natuurlijk al open. Vanuit je luie stoel kun je de bibliotheek bezoeken."

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden