Foto:

Crowdfundingsactie: Help Dirk en Lisette uit de brand

Krimpen aan den IJssel - Peter Bosch vraagt aandacht voor zijn crowdfundingsactie voor Dirk en Lisette uit Krimpen aan den IJssel:

'Sommige mensen krijgen teveel tegenslag , zo ook Dirk en Lisette. “Wat een pech hebben deze mensen toch”, “ze hebben het al niet makkelijk”, wat krijgen ze veel voor hun kiezen”. Dit zijn uitspraken die ik kreeg toen bekend werd dat de schuur naast het huis van Dirk en Lisette is afgebrand afgelopen woensdagavond 6 mei. 3 jaar geleden zijn ze daar na een grondige verbouwing gaan wonen met hun gezin.

Lisette en Dirk , nu 10 jaar getrouwd, hebben al het een en ander meegemaakt. In 2012 werd Jos geboren. In 2015 waren ze in verwachting van Rik, Rik is na 34 weken doodgeboren. Wat een verdriet voor dit jonge gezin. Gelukkig kwam Eva in 2016, maar wel veel te vroeg. Eva is een heel vrolijk kind van bijna 4. Maar algauw bleek dat ze moeite had met lopen en praten. Eva heeft veel aandacht en ondersteuning nodig. Als ze in 2017 gaan vehuizen naar hun huis in Krimpen krijgt Lisette al snel klachten en moet ze van de arbo- arts rustig aan gaan doen. Verwerken van alles waar ze mee moeten dealen en alle energie die het gezin kost breken op en Lisette zit tegen een zware burn-out aan. Gelukkig kunnen ze genieten van Jos en Eva en hun tuin met vijver. Ook in Corona tijd hebben ze hun draai gevonden en met hulp van familie en vrienden kunnen ze het allemaal wel bolwerken.

......... en dan gebeurd er dit, om 23u wordt erdoor een oplettende buurtbewoner aangebeld met de mededeling van jullie schuur staat in brand. Snel verlaten ze het huis. De brandweer is er snel maar de schuur met al Dirk zijn gereedschap, visspullen en alle fietsen van het gezin zijn vernietigd. Ook is hun huis dermate beschadigd dat de renovatie minimaal 2 maanden zal duren. We zijn erg dankbaar dat ze gespaard zijn en de verzekeringsmaatschappij zal een groot gedeelte van de onkosten dekken maar dan blijft er nog een grote schadepost over.

Wij zouden ze als familie graag een hart onder de riem steken door geld in te zamelen zodat ze zich in ieder geval minder zorgen hoeven te maken. We hopen dat Dirk snel zijn hobby weer kan uitoefenen, de kinderen weer rond kunnen fietsen en ze weer fijn kunnen wonen.

Doen jullie mee?

https://www.doneeractie.nl/help-dirk-en-lisette-uit-de-brand/-43649

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden