Foto:

Zwemvereniging ACZ blijft in beweging

Capelle - Ook voor zwemvereniging ACZ betekende de huidige corona crisis dat alle activiteiten van alle afdelingen stil kwamen te liggen. Dus ook voor ACZ-Synchro. De ACZ-Synchro Masters en de Senioren hadden hun Nederlandse Kampioenschappen gelukkig al in Januari gehad en uitermate succesvol afgerond. Na een jaar van hard trainen stonden voor de junioren de NK's ook voor de deur, gepland in juni. Alle solo-, duetten- en teamchoreografieën waren gereed en moesten alleen nog verder strak worden doorgenomen. Het elastiek in de enige zwembroek was ook aangehaald. Dus nog wat puntjes op de i en ACZ Synchro was helemaal klaar om weer te gaan knallen. De vooruitzichten, gemeten naar de resultaten tijdens de Interregio wedstrijden, waren ook dit jaar weer rooskleurig. Voor het vierde jaar op rij kon de hoofdprijs de ACZ Synchro zwemsters bijna niet ontgaan.

En toen werden we ingehaald door de harde werkelijkheid en werden alle zwemwedstrijden voor de rest van het seizoen 2019-2020 afgelast. En alle zwembaden werden gesloten. Ook ACZ dient de lockdown en de 1.5 meter regel te respecteren en dus was trainen in het zwembad niet meer mogelijk. Net als andere sportverenigingen is ook ACZ op zoek gegaan naar alternatieven. Zwemvereniging ACZ, van Recreatief tot Wedstrijdsport en van jong tot oud, is niet gewend om stil te zitten. Zo waren er, direct na het uitbreken van het corona virus in Nederland, sportieve alternatieven. Vanuit de afdeling ACZ-Synchro en -Wedstrijd werden, via het internet, clinics en challenges verzorgd, om in vorm te blijven. Via social media kanalen of teams meetings doen bijna alle leden van Synchroon en Wedstrijd daar diverse keren per week aan mee.

Nu er weer buiten gesport mag worden hebben we een unieke samenwerking gevonden met een voetbalvereniging die, in tegenstelling tot ACZ, wel over buiten-accommodatie beschikt. Geheel belangeloos biedt deze voetbalvereniging aan de zwemvereniging de kans om, met in acht neming van alle regels, buiten te sporten. Op deze voor ACZ uitzonderlijke locatie trainen de leden van ACZ-Synchro op de vrijdagavond en zondagochtend. Met name uithoudingsvermogen, lenigheid en kracht kunnen zo op peil worden gehouden, wat een goede basis voor een nieuw (top)sport seizoen. En ook de jongere leden en recreatieve synchroonzwemsters zijn blij elkaar en de train(st)ers weer te zien en lekker samen te sporten.

Vanaf 11 mei mogen de zwembaden weer hun deuren openen, onder strikte voorwaarden. Heel ACZ verheugt zich op die her-opening van De Blinkert! Zodra Optisport de inrichting van het zwembad heeft aangepast en daarmee voldoet aan de richtlijnen van de regering en de gemeente Capelle aan den IJssel, dan zal ACZ zo spoedig mogelijk weer in het water duiken. We kunnen dan deze zomer hopelijk op waardige wijze afscheid nemen van het zwembad waar wij vele jaren met veel plezier en succes hebben gezwommen. Vanaf Augustus verwacht ACZ dat in het nieuwe zwembad dat de gemeente Capelle aan den IJssel heeft laten bouwen, Aquapelle, de zwemvereniging volop de ruimte krijgt om hun zwemsport te beoefenen. Dat zal zeker leiden tot nog meer successen, nog meer plezier en naar verwachting ook veel meer leden. Er is een nieuw en enthousiast bestuur gestart om de activiteiten Wedstrijd, Synchroon, Elementair, Vijftig-plus, Recreatief, G-zwemmen en de nieuwe activiteit met de voorlopige werknaam Acquakids een goede start te geven in Aquapelle. Heb je interesse om aan een van die activiteiten mee te doen en zo op een leuke manier kennis te maken met deze geweldige sportclub, neem dan even contact met ons op via het sturen van een mail naar secretaris@acz-capelle.nl.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden