Corona-virus
Corona-virus (Foto: Onbekend.)

Bezoek op verpleegafdelingen IJsselland niet meer toegestaan

Capelle - Met ingang van donderdag 2 april is in het IJsselland Ziekenhuis geen bezoek op de verpleegafdelingen meer toegestaan. Het ziekenhuis vindt dit uiteraard heel vervelend voor de patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen en de bezoekers. Deze maatregel is noodzakelijk om de veiligheid van patiënten en medewerkers te waarborgen. De patiënten zijn over deze wijzigingen per brief geïnformeerd en de contactpersonen zijn hierover gebeld.

Er is voor een beperkt aantal bezoekers een uitzondering gemaakt. Dit is voor bezoek voor stervende patiënten, partners van bevallende vrouwen en ouder(s) van een ziek kind (t/m 17 jaar). Indien deze bezoeker(s) last heeft van een van de volgende klachten (hoesten, benauwdheidsklachten, koorts of koortsachtig gevoel,) dan wordt in overleg met de afdeling bepaald of hij/zij wel op bezoek mag komen en/of beschermende kleding aan moet.

Telefonisch contact
Het ziekenhuis snapt dat familieleden op de hoogte willen blijven van de situatie van hun moeder, vader, zoon, dochter, broer of zus. Daarvoor zijn spreekuren op de afdeling ingesteld. Op dat tijdstip kan gebeld worden naar de afdeling voor informatie en vragen.

Wasgoed van de opgenomen patiënten
Het ophalen en aanleveren van wasgoed wordt geregeld voor het schone en vuile wasgoed. Eenmaal in de week wordt de vuile opgehaald volgens een schema per afdeling en dan wordt ook meteen de schone was aangeleverd.

Bezoek polikliniek en SEH
Begeleiders van patiënten die een poliklinische afspraak hebben mogen het ziekenhuis niet betreden. Patiënten komen in principe alleen. Als de leeftijd en/of conditie van de patiënt dit medisch noodzakelijk maakt, dan is het toegestaan om maximaal één begeleider mee te nemen naar de afspraak. Eventuele andere begeleiders wachten buiten het ziekenhuis.

Begeleiders van patiënten die zich melden op de SEH mogen het ziekenhuis niet betreden. De patiënt wordt overgenomen door de medewerkers van de SEH.
Als de leeftijd en/of conditie van de patiënt dit medisch noodzakelijk maakt, mag één begeleider de SEH betreden.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden