Gemeente Capelle helpt lokale ondernemers

Capelle – De gemeente Capelle aan de IJssel heeft een pakket aan maatregelen genomen om ondernemers te helpen om door de coronacrisis heen te komen. Het college van burgemeester en wethouders heeft dat besloten. De maatregelen sluiten aan bij het landelijke beleid, gaan direct in en gelden voorlopig tot 1 juli 2020.

Ondernemers die door het coronavirus in de problemen komen, mogen de gemeentelijke belastingen later betalen. Daarnaast hoeven eigenaren van hotels geen toeristenbelasting te betalen. Marktkooplieden hoeven de komende maanden geen marktgeld te betalen.

Wethouder Harriet Westerdijk: “De coronacrisis heeft grote gevolgen voor iedereen. De Capelse ondernemers worden hard getroffen. Ondernemers - groot en klein - kunnen het dan niet altijd alleen af, daarom neemt de gemeente Capelle direct maatregelen. Maatregelen die aansluiten bij het landelijke beleid. Daarmee geven we ondernemers lucht, zodat bedrijven deze crisis overleven en straks kunnen blijven ondernemen.”

Wethouder Nico van Veen van Financiën: ”Het zijn bijzondere tijden, die vragen om bijzondere maatregelen. Ondernemers in verschillende bedrijfstakken sluiten momenteel hun deuren en hebben geen of nauwelijks inkomen en hebben het lastig om hun personeel te betalen. Ze kunnen vooral niet doen waar ze goed in zijn: ondernemen. De gemeente Capelle wil met de maatregelen ondernemers en bewoners helpen”.

Capellenaren die de gemeentelijke belastingen nog niet hebben betaald, hoeven nu geen boete te betalen. De zogenoemde invorderingskosten worden normaal doorberekend bij te late betaling. De gemeente stuurt bewoners nu een kosteloze herinnering.

De maatregelen in Capelle komen bovenop de landelijke maatregelen. Ondernemers die in de problemen zitten mogen de landelijke belasting later betalen en krijgen geen boetes opgelegd. Het gaat om de inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelastingen (btw). Zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) kunnen voor drie maanden bij de gemeente een uitkering aanvragen, zodat zij in ieder geval een inkomen van minimaal het bijstandsniveau hebben.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden