De veters kunnen weer gestrikt worden, de nieuwe trainingsschema's gemaakt.
De veters kunnen weer gestrikt worden, de nieuwe trainingsschema's gemaakt. (Foto: )

Nieuwe datum NN Marathon Rotterdam: 24 en 25 oktober

Rotterdam - De NN Marathon Rotterdam heeft, net als soortgelijke evenementen in onder meer Londen, Boston en Parijs, een nieuwe datum vastgesteld. De 40ste editie van #demooiste, aanvankelijk gepland op zaterdag 4 en zondag 5 april 2020, staat nu op de kalender voor zaterdag 24 en zondag 25 oktober 2020. 

De 17.000 startbewijzen voor het uitverkochte jubileum van de NN Marathon Rotterdam blijven geldig. Dat is ook van kracht voor de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam (eveneens op zondag), de City Run Rotterdam, de NN Kids Runs en de Your Marathon Challenge (op zaterdag). 

De organisatie stelde het marathonweekeinde eerder in een vroeg stadium uit vanwege COVID-19 (coronavirus). In overleg met onder andere de gemeente Rotterdam, sponsors, leveranciers en andere stakeholders is de nieuwe datum gekozen, in de hoop dat het virus dan onder controle is.

''Vanzelfsprekend staat de gezondheid van onze deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen bij ons op de eerste plaats’’, aldus organisator Mario Kadiks. ''Wij zijn als organisatie dankbaar voor de vele blijken van grote betrokkenheid die wij hebben gevoeld na het onvermijdelijke uitstel van onze marathon en de flexibiliteit van iedereen bij het vinden van een nieuwe datum.’’Alle reeds ingeschreven deelnemers ontvangen binnenkort persoonlijk nadere informatie rond de verplaatsing van de NN Marathon Rotterdam. 

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden