Foto:

Creatief Ouder Worden terug in Fascinatio

Bijna een jaar nadat het pilotproject ‘Creatief Ouder Worden’ startte in de wijk Fascinatio is de Kunstkring Capelle terug met een vervolg op het project.Marie-Louise Eijsvoogel start op dinsdagmorgen 3 maart, de cursus ‘Nederlandse Kunstenaars’ in het Huis van de Wijk Fascinatio.

Capelle - Tijdens deze cursus gaan we een reis door de Nederlandse kunst maken, van Karel Appel tot Willem De Kooning. Er wordt gewerkt met diverse materialen en ontspanning en gezelligheid staan voorop! Elke les is er  een nieuwe opdracht, waardoor er ook voor gekozen kan worden om individuele lessen/workshops te volgen. 

Tijdens de eerste les gaan we met pastelkrijt een kunstwerk à la Karel Appel maken, de week erop met acrylverf een pointillistisch schilderij geïnspireerd door Vincent van Gogh.  Daarnaast komen ook  de bekende kunstenaars Mondriaan en Escher aan bod. 

Elke les start met een korte introductie van de kunstenaar, vervolgens gaan de deelnemers aan de slag. Heeft u interesse?  De cursus zit al bijna vol, maar er kan geloot worden als er teveel aanmeldingen zijn. Nog niet zeker of het iets voor u is,  kom gerust langs, er staat koffie voor u klaar en u kunt k?ken of de lessen iets voor u z?n. 

Individuele lessen/workshops kosten 3 euro per les, inclusief materiaal en koffie/thee. De cursus is van 10.00 - 11.30 uur in het Huis van de Wijk Fascinatio, Fascinatio Boulevard 466. Inlopen vanaf 9.30 uur en nabeschouwen/evalueren tot 12.00 uur! 

Cursisten in rolstoelen z?n van harte welkom, de ruimte is rolstoeltoegankel?k. Het project wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Capelle aan den IJssel. Voor meer informatie: educatie@kunstkringcapelle.nl of 06-23103615

Shopbox

Meer berichten