Naaimachine
Naaimachine (Foto: Sonia Angulo)

Kom 5 maart met jouw naaimachine naar het Repair Café in Capelle!

Capelle - Heb je problemen met jouw naaimachine en weet je niet waar je die eens goed kan laten nakijken? Gelukkig is op donderdagmiddag 5 maart de naaimachinemonteur er weer. Gewoon in Capelle aan den IJssel in het Repair Café : Wijkgebouw De Fluiter.

Niet alleen met een naaimachine kun je daar terecht, maar ook met allerlei andere apparatuur: van koffiezetmachines, audio-apparatuur tot fietsen en nog veel meer.

In het kader van de duurzaamheidsagenda faciliteert de gemeente het Repair Café omdat onze weggooimaatschappij moet veranderen; niet alles snel weggooien en nieuw kopen! Kom langs, misschien kan het apparaat gerepareerd worden. Wil je een apparaat wegdoen? Breng het naar de container in de milieustraat, daar controleren en repareren monteurs de apparaten en die vinden dan weer hun weg naar een andere consument via de Kringloopwinkel, met name koffiezetmachines, Senseo's, N'espresso's, stofzuigers, CD- en DVD-spelers. Help je ook mee de afvalberg te verminderen?

Het Repair Café Capelle is elke donderdagmiddag geopend van 14.00 tot 16.30 uur in het Buurthuis De Fluiter, Wiekslag 3 (naast het IJsselcollege). Ook in Schollevaar vind je het Repair Café op de eerste zaterdag van de maand in het Huis van de Wijk, gebouw Picasso aan het Stationsplein 20 van 10.00 tot 12.30 uur. Op donderdag zijn de medewerkers telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06 2322 1645. Er wordt gewerkt zonder winstoogmerk en daarom vragen de monteurs alleen een vrijwillige bijdrage. Voor het nakijken van een naaimachine vragen de medewerkers 10 euro, exclusief eventuele onderdelen. 

Kom langs want weggooien kan altijd nog! Meer info: www.repaircafecapelle.nl  of www.repaircafe.nl

Shopbox

Meer berichten