In de komende voorjaarsvakantie kunnen de kids zich weer uitleven in het altijd spannende Sport & Fun Dorp! (Foto: Sportief Capelle)
In de komende voorjaarsvakantie kunnen de kids zich weer uitleven in het altijd spannende Sport & Fun Dorp! (Foto: Sportief Capelle) (Foto: Raymond Rotteveel)

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

Leef je uit!

Capelle - In de voorjaarsvakantie organiseert Sportief Capelle weer een Sport & Fundorp in Sporthal de Lijster. Springkussens, stormbaan, tumblingbaan, voetbalkooien en allerlei leuk sport- en spelmateriaal. Voor de kleintjes is er een apart klim- en klauter parcours. Gedurende de dag zijn er ook leuke knutselactiviteiten, rapworkshops, bingo en wat dacht je van de techniekbus? Kinderen kunnen zich met elkaar -of met hun ouders, opa's & oma's, vriendjes, of met wie ze maar willen- een hele dag vermaken. Op woensdag 26 februari gaan om 10.00 uur de deuren open. Tot 12.00 uur is het Sport & Fundorp exclusief voor de kleine kinderen t/m 6 jaar. Van 12.00 tot 16.00 uur zijn alle kinderen t/m 12 jaar ook welkom. In de middag kunnen kinderen bij de techniekbus van het IJsselcollege aan de slag. De tol moet met behulp van een lijmpistool in elkaar worden gezet. De raketwagen vraagt iets meer technische handelingen, zoals schuren, aftekenen, boren en schroeven. Donderdag 27 februari is het Sport & Fun dorp van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor alle kinderen van 0 t/m 12 jaar. Tussen 13.00 en 15.00 uur zijn er ook rapworkshops, verzorgd door Talentzskool. Dus heb je altijd al je eigen rap willen schrijven, maar je weet niet hoe? Dit is je kans! Voor de kinderopvangorganisaties heeft Sportief Capelle deze editie een aparte dag, namelijk op dinsdag 25 februari. Dus werk je op een BSO, neem dan contact op met Sportief Capelle. Voor de veiligheid van iedereen zijn grote groepen op de woensdag en donderdag namelijk niet toegestaan. De entree is € 4,- en de locatie is Sporthal de Lijster (Lijstersingel 20). Volwassenen en kinderen t/m 1 jaar hebben gratis entree. Betalen kan alleen met pin. Wil je meer informatie, mail of bel naar Sportief Capelle, tel. 010 – 25 88 787 of info@sportiefcapelle.nl

Achtste reünie

Regio - Na het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945 zijn veel Nederlandse kinderen door pleegouders in Denemarken opgevangen om zowel lichamelijk als geestelijk te herstellen. Deze uitzendingen werden destijds georganiseerd door o.a. Het Rode Kruis en de Deense organisatie Red Barnet. Dit jaar 75 jaar geleden. Op woensdag 15 april is er in de Deense Zeemanskerk aan de Coolhaven te Rotterdam een reünie, alweer de achtste. "Wij verzoeken alle destijds naar Denemarken uitgezonden kinderen zich aan te melden voor deze reünie. Tijdens een gezellig samenzijn kan men van gedachten wisselen over zijn/haar ervaringen. Aanmelden kan via de site van de Deense Zeemanskerk: www.kirken.nl, bij Els en Philip Vink (bleekneusje): phv1935@gmail.com / tel. 06-19843065 en
Maaike v.d. Plas: ekiaam1963@yahoo.com / tel. 070-3467267.

Orgelconcert

Regio - Mozart en Beethoven schreven ook muziek voor grote mechanische dansorgels in Wenen. Organist Willem Blonk speelt op zondagavond 23 februari van de 250 jaar geleden geboren grootmeester zo'n 'Suite voor mechanisch orgel'. Het galante en virtuoze 'Fluitconcert in F' van Rinck, net als Beethoven in 1770 geboren sluit daar goed bij aan. Bach is de derde Duitse componist op het programma, maar er komen ook drie Nederlandse grootmeesters tot klinken: Anthonie van Noordt, Willem Vogel en Piet van Amstel. De entree is vrij, de aanvang 19.00 uur, met na afloop om 20.15 uur een collecte. De plaats: Hesseplaats 441, Ommoord.

Belastingdag

Capelle - Wijkwinkel Schollevaar organiseert donderdag 26 en dinsdag 31 maart invuldagen voor de belastingaangifte over 2019. U kunt een afspraak maken in Wijkwinkel Schollevaar aan het Stationsplein 20 in het Huis van de Wijk. Dit kan tijdens openingstijden: maandag en vrijdag van 13.30 tot 15.30 uur, dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. "Neem hiervoor uw persoonlijke gegevens mee, o.a. uw telefoonnummer, adres en DigiD code. Heeft u nog geen DigiD code? Dan vraagt men die gelijk voor u aan. Zonder DigiD code kunnen zij u niet helpen! U krijgt dan een boodschappenlijst mee met daarop het tijdstip van de afspraak en een overzicht van alle papieren die u mee moet nemen. Het invullen is gratis, wanneer het bruto jaarinkomen niet hoger is dan € 35.000,- voor alleenstaanden en niet hoger dan € 51.000,- bij een fiscaal partnerschap. Voldoet u aan deze voorwaarden en woont u in Capelle aan den IJssel dan kunt u bij ons geholpen worden bij het invullen van de aangifte 2019."

Reünie bij gymnasium

Capelle - Op zaterdag 18 april vindt ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de school en het 70-jarig bestaan van het gymnasium de grote (Johannes) Calvijn-Vreewijk reünie plaats. Voor verschillende generaties heeft deze school een verschillende betekenis. Andere tijden, andere mensen, andere ontmoetingen, andere herinneringen. Toch is er door de negentig jaar heen een rode draad te vinden die alle generaties van medewerkers en leerlingen verbindt. De identiteit van de school is namelijk de rotsvaste basis voor het respect, vertrouwen en de geborgenheid die de school al generaties lang kenmerkt. Alle oud-leerlingen en (oud-)docenten worden van harte uitgenodigd om op zaterdag 18 april tussen 14.00-17.00 uur deel te nemen aan de reünie in het gebouw van Calvijn Vreewijk aan de Grift 30 te Rotterdam. Meer informatie is te vinden op: www.reuniejohannescalvijnvreewijk.nl. Opgeven voor de reünie kan via deze website, waar ook te zien is wie zich tot nog toe hebben aangemeld. De eerste 170 aanmeldingen zijn al binnen en hopelijk volgen er nog veel meer!

Thema-avond Praatatelier

Capelle - Op donderdag 27 februari van 19.30-21.30 organiseert het Praatatelier een thema-avond. Het thema is 'Op vakantie met NAH (niet-aangeboren hersenletsel). Kan dat?' Wat zijn de mogelijkheden? Wat zijn mogelijke obstakels? Welke ervaringen zijn er? De avond is gratis toegankelijk voor iedereen die meer over dit onderwerp wil weten of ervaringen wil uitwisselen met anderen. De avond vindt plaats in het Hersenletsel- Afasiecentrum, Linie 5a, 2905AX Capelle aan den IJssel. Graag even aanmelden door te mailen naar info@praatatelier.nl of via telefoonnummer 010 - 442 53 61.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden