Buddykoppel
Buddykoppel (Foto: HandicapNL)

Vriendschapscoaches gezocht voor Buddies

Capelle - Vriendschap is een randvoorwaarde van geluk en is er voor iedereen. HandicapNL vindt het belangrijk dat mensen met een licht verstandelijke beperking niet eenzaam zijn, daarom inspireert [Buddies] jongeren met en zonder beperking om het beste van zichzelf met elkaar te delen. [Buddies] motiveert deze jongeren om samen iets te ondernemen, te organiseren of samen te werken. De leukste momenten beleef je immers samen.

Op dit moment staan er veel jongeren met een verstandelijke beperking op de wachtlijst om gekoppeld te worden aan een vriend. Dat willen wij graag snel oplossen en daarvoor hebben wij hulp nodig. Help jij ons mee om dit mogelijk te maken als vriendschapscoach binnen jouw regio? (Capelle/Rotterdam)

Wat verwachten wij van jou?

Samen met de regiomanager bekijk jij welke koppelingen mogelijk zijn en maak je een afspraak voor een koppelgesprek. Jij zorgt dat iedereen, die bij het gesprek aanwezig moet zijn, er ook is en je begeleid het gesprek. Jij beoordeelt volgens de criteria van

Buddies

of de vriendschap een goede match is en doet aanbevelingen aan de regiomanager. Als er een ‘’klik’’ is, dan zorg jij voor de terugkoppeling richting de regiomanager. Vind je het leuk om ook na het gesprek het vriendschapskoppel blijvend te volgen en te begeleiden dan is dat ook mogelijk. Als vriendschapscoach verwachten wij dat je gemiddeld 4 uur per week ingezet zal gaan worden.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden