Vuurwerk
Vuurwerk (Foto: Pixabay)

'Een vuurwerkvrij Capelle is op dit moment niet aan de orde'

Capelle - Tijdens de raadsvergadering van afgelopen maandag stond de motie 'Naar een vuurwerkvrij Capelle aan den IJssel' van de heer Weijers (SGP) op de agenda. In de motie roept de heer Weijers op tot een algeheel vuurwerkverbod. Middels een stappenplan zou dit doel behaald moeten worden.

Het college van B&W refereert aan de relatief rustige jaarwisselingen in Capelle aan den IJssel en ziet derhalve op dit moment onvoldoende aanleiding om nu werk te maken van een 'vuurwerkvrij' Capelle: 'Wij achten het verstandiger om de landelijke lijn te volgen, daarbij te zorgen voor een eenduidige aanpak, en stap voor stap te kijken hoe de maatschappelijke discussie zich richting en na de komende jaarwisseling verder ontwikkelt.' Na een korte schorsing van de raadsvergadering trekt de heer Weijers zijn motie in.

Burgemeester Oskam is duidelijk. "We doen alles wat in onze mogelijkheid ligt om de veiligheid van de burgers te borgen. Het landelijk beleid volgend en luisterend naar de handhavers in Capelle maakte het college en stappenplan. Eerste en vooralsnog enige stap: een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen.
Uiteraard blijft het college in gesprek met de raad over de kwestie vuurwerkverbod."

Shopbox

Meer berichten