Museumlessen op OBS De Wonderwind in Capelle

Capelle - Vanmorgen reed de vrachtwagen van Booijmans van Beuningen al vroeg door Fascinatio in de richting van OBS De Wonderwind. De kinderen krijgen vandaag 'Het museum in de klas': Kunstlessen verzorgd door medewerkers van het museum, die allerlei prachtige museumstukken meebrengen. Kinderen mogen ze van heel dichtbij bekijken en maken daarna geïnspireerd door al deze nieuwe indrukken een eigen kunstwerk.

Op de Wonderwind wordt deze periode van het jaar veel aan kunst gedaan. De kinderen krijgen daarbij les van de eigen gespecialiseerde leerkrachten en bezochten in januari al het Rijksmuseum in Amsterdam. Deze keer brachten ze het bezoek aan de hoofdstad met de Museumpleinbus. 'Vorig jaar vonden we de reis leuker', vertelde een aantal kinderen uit groep 6. 'Toen gingen we met de trein naar Nemo om natuurkundeproeven te doen en zagen we meer van de mooie gebouwen en grachten. Daar hadden we toen ook meer tijd voor. Maar we willen ook nog wel een keer naar het Rijks, hoor. De rondleiding was geweldig: gek en mooi en interessant'.

Ook vandaag hopen de kinderen veel te leren van de begeleidende kunstenaars van het Booijmans van Beuningen, zodat hun eigen schilderijen en kunstwerken de komende tijd nog expressiever worden.

Voor de voorjaarsvakantie sluit de Wonderwind het thema af en komen alle ouders de kunst en het werk van de kinderen bewonderen.

Tijdens het volgende kernconcept Tijd en Ruimte leren de kinderen van de Wonderwind weer andere kunstvormen kennen.

Shopbox

Meer berichten