Voorleesweken op bijzondere wijze van start bij kinderdagverblijf Toverburcht

Capelle - Ben je ooit voorgelezen door een wethouder? De kinderen van kinderdagverblijf De Toverburcht wel! Op 22 januari kwam wethouder Maarten Struivenberg samen met de wijkregisseur Werner Kasten namelijk langs om voor te lezen uit het boek 'Moppereend'. Een hele belevenis voor de kinderen, zo bleek.

Ogen dicht

Lezen maakt je leuker. Dat is het thema van deze voorleesweken. En dat bevestigen de kinderen van De Toverburcht met volle overgave. Met grote ogen en open mond zaten zij te luisteren naar de wethouder en de wijkregisseur. "Het is zó leuk om te luisteren naar verhalen. Dan doe ik mijn ogen dicht en ben ik in een andere wereld", aldus één van de kinderen.

Het voordeel van voorlezen

Voor peuters en kleuters is het vaak lastig om zich te verplaatsen in een ander. Zij kunnen zich nog niet zo goed voorstellen dat andere mensen er andere gevoelens, gedachten en ervaringen op nahouden. Voorlezen lijkt kinderen te helpen om deze cognitieve vaardigheid te ontwikkelen. 'Hoe is het om klein te zijn? 'Hoe is het om groot te zijn?' Hoe is het om ziek te zijn?' 'Of straatarm?' Prentenboeken leren kinderen om zich dit soort situaties in te beelden. Op veel kinderdagverblijven en scholen wordt er tijdens de voorleesdagen extra veel voorgelezen, vaak in de vorm van een voorleesontbijt.

Over IJsselkids

IJsselkids is als kinderopvangorganisatie vertegenwoordigd in Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Wij bieden alle opvangsoorten aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids biedt een belevenis voor elk kind en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen.


Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

www.ijsselkids.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden