Miss Marjorie neemt het publiek mee in haar muzikale biografie 'Mijn leven in Showbizz' Foto Annemarie van der Ploeg
Miss Marjorie neemt het publiek mee in haar muzikale biografie 'Mijn leven in Showbizz' Foto Annemarie van der Ploeg (Foto: Annemarie van der Ploeg)

Muzikale biografie door Capelse Miss Marjorie

Inmiddels zit zij al 39 jaar in het vak. Toen Miss Marjorie (Marjorie Lammerts) tien jaar oud was, deed zij voor het eerst mee aan een talentenjacht. Haar nicht, Ruth Jacott, bracht haar hiermee in de muziekwereld. De zangeres, woonachtig in Capelle, staat op 26 februari in Jeugdtheater Hofplein. Marjorie hoopt dat het publiek nieuwsgierig is om een avondje mee te gaan in haar verhaal.

Annemarie van der Ploeg

Capelle - "Ik begon toen ik tien jaar oud was. Mijn nicht Ruth Jacott heeft mij in de muziekwereld gebracht. Door haar deed ik mee aan talentenjachten. Vanaf de eerste stap die ik op het podium heb gezet en de eerste noot die ik heb gezet, is mijn leven in een klap veranderd.

"Mijn passie voor muziek werd zo groot dat ik aan niks anders meer kon denken. Op mijn vijftiende deed ik auditie voor de meidengroep 'The Loving Angels' in België. Manager was Piet Roelen, destijds de man van Corrie Konings. Het weekend woonde ik bij hen in België en ben met de groep de wereld over gereisd. Later stond ik in het voorprogramma van Lee Towers en ontdekte daarna backing vocals.

Ruth Jaccot

"Ik ging zo met Ruth voor het eerst het theater in. Later zat ik in Total Touch en toerde met Trijntje Oosterhuis en Berget Lewis. Ik zat ook nog in 'Mai Tai' en in 'Be Gentle'. Het management besloot het helemaal anders te gaan doen en dat is fout gelopen. Ik ben vanaf nul begonnen om solo weer overal te komen. En dat is gelukt", vertelt Marjorie.

Marjorie zingt voornamelijk Engels repertoire. "Het is meer disco, een soort Tina Turner, een lekkere feestavond en lekker uit je dak gaan. Ik kwam op het idee van een show, een soort muzikale biografie, waarin ik over mijn leven in de showbizz vertel.

"Een show van twee uur met diverse gasten, een live band en vier backings. Ik heb een bijzonder leven en mijn ambitie voor de toekomst is: de dingen doen die ik nu ook doe. Lekker gezond en fris in het leven staan en gewoon genieten van het leven. Op 25 januari ben ik te zien in 'All together now' op RTL4."

Miss Marjorie neemt, samen met Berget Lewis, Glenda Peters, CB Milton en Nick Nicolai en vier backing vocals (collega's van de gospel), het publiek mee op een muzikale reis door haar leven. De voorstelling, die geschikt is voor jong en oud, is op 26 februari te zien in Jeugdtheater Hofplein. Kaarten kosten € 18,50 en zijn te bestellen op www.jeugdtheaterhofplein.nl

Kijk ook op Facebook: Miss Marjorie

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden