Uitgangspunt voor de nieuwe voorstelling van pianiste Iris Hond in het Isala is haar zoektocht naar mensen met een bijzondere thuissituatie, van gevangenen tot nomaden.
Uitgangspunt voor de nieuwe voorstelling van pianiste Iris Hond in het Isala is haar zoektocht naar mensen met een bijzondere thuissituatie, van gevangenen tot nomaden.

Thuiskomen met Iris Hond

Er zijn vele goede pianisten op deze wereld, maar er is slechts een handvol met een uniek verhaal én de gave om zelf te componeren. Iris Hond heeft het allemaal. Donderdag 6 februari komt ze naar het Isala Theater met haar persoonlijke voorstelling Home, vol verhalen over mensen met een bijzondere thuissituatie.

Capelle - Vorig seizoen verkocht zij de Luc Lutz zaal uit, dus bestijgt zij dit keer het podium van de grote zaal. Iris Hond studeerde summa cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en hoewel ze daarmee klaargestoomd was tot concertpianiste, besloot ze zelf te gaan componeren. Sindsdien heeft zich bewezen als pianiste van wereldniveau. Haar laatste album Dear world werd geproduceerd door Patrick Leonard, de man achter artiesten als Madonna en Elton John. Ze trok er volle zalen mee in Londen en New York.

Toen Iris op haar veertiende begon aan een prestigieuze muziekopleiding, verbleef zij vanwege de afstand tot huis in een gastgezin. Na een nare ervaring besloot ze de situatie te verlaten en op straat te gaan leven. In die tijd ontmoette zij bijzondere mensen die haar hielpen.
Om iets terug te doen geeft Iris regelmatig gratis concerten in gevangenissen, ziekenhuizen en daklozenopvangen. De mensen die ze daar ontmoette, inspireerden haar tot het maken van haar nieuwe voorstelling Home. Muziek is de basis van de verhalen van deze mensen, van gevangenen tot rondtrekkende nomaden. Iris staat niet alleen op het podium, maar met meerdere muzikanten. Samen zullen zij de bezoeker ontroeren, inspireren en meevoeren.

Donderdag 6 februari 20:15 uur in het Isala, de entree bedraagt 22,75 euro.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden