Het zelfvertrouwen ging omhoog en dus durfde het koor 2020 te starten onder een nieuwe naam: dameskoor Legato.
Het zelfvertrouwen ging omhoog en dus durfde het koor 2020 te starten onder een nieuwe naam: dameskoor Legato.

Herstart Vrouwenkoor als dameskoor Legato in Nieuwerkerk aan den IJssel

Het was even een moeilijke tijd. Maar na een jaar stevig werken onder een bekende dirigent heeft het Nieuwerkerks Vrouwenkoor de weg omhoog weer gevonden. Het zelfvertrouwen ging omhoog en dus durfde het koor 2020 te starten onder een nieuwe naam: dameskoor Legato. Het is een term voor het verbinden van muzieknoten en tegelijk een karakteristiek van het koor: door samen zingen ook te verbinden.

Regio - Het koor bestaat sinds 2000 en heeft diverse dirigenten gekend. Het repertoire is 'klassiek', maar ook modern klassiek. Het aantal leden is het afgelopen jaar gegroeid van 14 naar 24 en daarin laat de invloed van dirigent Gerard Lange zich gelden.

Eind 2018 begon hij en stelde zich als doel het koor uit het dal te trekken en de kwaliteit te verhogen naar een niveau waarop uitvoeringen mogelijk zijn. Zijn aanpak is: streng ('geen onderonsjes bij repetities') en tegelijk met humor zorgen voor een gezellige sfeer. Eerder was dit ook het recept voor vele andere koren. Zo bracht hij in deze regio het jeugdkoor Anthem tot bloei en hield hij met het Mannenkoor Nieuwerkerk 25 jaar de joodse zang gaande.  

De dames van Legato zijn zeer verguld met deze dirigent en zijn aanpak. Dat bleek wel toen recent met Kerst een avond werd verzorgd voor de bewoners van het Nieuwerkerkse Dianthus - het was een soort try-out, dus spannend, maar met succes. Natuurlijk hoopt het koor op nieuwkomers, op vrouwen die plezier hebben in samen zingen, in gezelligheid en in verbinding met gelijkgestemden, kortom in dameskoor Legato. 

Het koor oefent wekelijks op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur (met koffiepauze) in de recreatiezaal van wooncentrum Dianthus aan het Mezendaal in Nieuwerkerk a/d IJssel, 
(zij-ingang). Voor meer informatie: Marjon Veenema, tel. 0180-315152, Elize Mourik 0180-314419, e-mail: dameskoor-legato@hotmail.com; www.dameskoor-legato.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden