Kees Landman (links) ontvangt de Schollevaarse Kaars van Jan Merte van Eijk.  Foto: PR
Kees Landman (links) ontvangt de Schollevaarse Kaars van Jan Merte van Eijk. Foto: PR

'Schollevaarse Kaars' voor Kees Landman van Wijkwinkel

Het was vorige week zaterdag rond het middaguur druk in winkelcentrum Picasso Passage (De Scholver). Vrijwilligers van de Ontmoetingskerk nodigden passanten uit om hun schoenen gratis te laten poetsen in het kader van 'glimmend het nieuwe jaar in'.

Capelle - Ook een openbaar moment waar wijkbewoners elkaar het beste konden toewensen voor het nieuwe jaar. Wijkwethouder Ans Hartnagel hield haar toespraak waarin ze bekend maakte dat dit jaar de Burgemeester Van Dijklaan heringericht wordt.

Maar de meeste belangstelling ging toch uit naar de uitreiking van de 17e Schollevaarse Kaars. Een kleinood dat ieder jaar wordt uitgereikt als blijk van dankbaarheid en grote waardering voor een bewoner die zich op vrijwillige basis inzet voor de wijk. Hoofdrolspeler deze middag werd Kees Landman van Wijkwinkel Schollevaar.

Jan Marte van Eijk van de Ontmoetingskerk roemde de ontvanger van de kaars bij de uitreiking om zijn betrokkenheid bij de wijkwinkel en zijn positieve instelling naar de bezoekers. Op maandagmiddag is hij bijvoorbeeld met zijn team actief om problemen van bezoekers op te lossen en moeilijke documenten te ontcijferen naar normaal taalgebruik.

Landman was blij verrast toen zijn naam werd genoemd voor het symbolische compliment. Trots toonde hij de kaars aan het publiek met de mededeling dat zijn team mede het schouderklopje verdiende.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden