Kunstkring Capelle zet project creatief ouder worden door in 2020

Kunstenaars Marie-Louise Eijsvoogel en Nancy Hagman geven dit jaar zeven maal een serie  van zes workshops voor bewoners van Capelle aan den IJssel. De workshops zijn een vervolg op het pilotproject 'Creatief Ouder Worden' dat vorig jaar met succes is gehouden.

Capelle - Dit jaar heeft de Gemeente Capelle het mogelijk gemaakt dat elke wijk een serie van zes workshops krijgt, startende in de wijk Schenkel. 

"De Ontmoeting staat centraal en daarbij wordt kunst als middel ingezet", aldus de twee dames.
Op dinsdag 21 januari start de eerste  serie genaamd 'Vruchten van het Leven' in  de Schenkelkerk.
Bij de cursus 'Vruchten van het Leven' wordt er o.l.v. Nancy Hagman, een kunstzinnige tocht door het eigen levensverhaal gemaakt en oogst men wat dierbaar is. 

In de eerste les staat uw naam of geboorteplaats centraal. Vragen als: " Naar wie bent u vernoemd, had u een bijnaam of koosnaampje? Hoe zag de omgeving eruit waarin u opgroeide?" worden gebruikt om tot inspiratie te komen, zodat deze vorm kunnen krijgen met behulp van pastelkrijt. Elkaars werk bekijken en elkaar bevragen kan in de nabespreking.

De cursus bestaat uit zes workshops en start op dinsdag 21 januari in de Schenkelkerk, 
Bermweg 29B, Capelle aan den IJssel. De tijden zijn  van 14.00 – 15.30 uur. 

Inloop vanaf 13.30 uur met uitloop tot 16.00 uur, deelname aan de cursus is niet verplicht, u kunt ook alleen inlopen voor een kopje koffie of thee.

Voor het volgen van de lessen zijn de kosten 3 euro per keer, inclusief materiaal. 
Heeft u interesse? Meld u dan aan, bij overschrijving worden de lessen naar rato verdeeld.
Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen en vol = vol! Maar kom gerust langs, we hebben koffie voor u klaar staan en zo kunt u kijken of de lessen iets voor u zijn.

Aanmelding via educatie@kunstkringcapelle.nl of 06-23537791

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden