Donderdagavond 30 januari organiseert inloophuis De IJssel een gratis thema-avond over Rouw en Verlies. Foto: Mieke Kaptein
Donderdagavond 30 januari organiseert inloophuis De IJssel een gratis thema-avond over Rouw en Verlies. Foto: Mieke Kaptein (Foto: Mieke Kaptein)

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

Avond over rouw en verlies

Capelle - Donderdagavond 30 januari organiseert inloophuis De IJssel van 19.00 tot 21.00 uur een gratis thema-avond over Rouw en Verlies. Sprekers zijn Nelly Troost, rouwtherapeut en coördinator hospice De Vier Vogels en Ds. Dora Hoekstra, predikant PKN gemeente De Hoeksteen, Capelle aan den IJssel. Wanneer je iemand verliest aan kanker staat je wereld op zijn kop. Een rouwperiode is voor veel mensen zeer intens en moeilijk. Verlies raakt aan veel emoties zoals ongeloof, verdriet of boosheid. We bespreken hoe we met de verschillende emoties om kunnen gaan. Tijdens de thema-avond staan we stil bij de betekenis van rouw; Ook is er aandacht voor de spirituele kant van rouw en verlies. Voor iedereen die iemand heeft verloren aan kanker. Toegang is gratis. Locatie: Inloophuis De IJssel
De Linie 1E (2e verdieping). Aanmelden via, tel. 010-7370069 of mail naar info@inloophuisdeijssel.nl.

Open dag ACZ

Capelle - Zwemvereniging ACZ houdt op zondag 15 januari van 14.30-16.30 uur open dag in Zwembad de Blinkert, Valeriusrondeel 700. Het jaar 2020 brengt voor ACZ een grote stap vooruit met het openen van het nieuwe zwembad in Capelle. Voordat het zover is starten ze op 2 februari 2020 nog met hun open dag In zwembad De Blinkert. Dit is een geweldige kans om kennis te maken met de verschillende afdelingen van deze gezellige Capelse sportvereniging. Een sportvereniging waar kinderen uit de hele regio Rijnmond komen sporten en die al vele Nederlands kampioenen heeft voortgebracht. Maak kennis met de wedstrijdzwemsport, het zo snel mogelijk afleggen van je favoriete afstand. Maak kennis met het synchroonzwemmen, voer de mooiste balletvormen uit in het water. Beide afdelingen voeren hun sport uit op topsport- als wel op recreatieniveau. De open dag van ACZ biedt iedereen, (veelal kinderen) de mogelijkheid te komen kijken of dit de sport is waarin hij/zij zich verder wil ontwikkelen en wellicht zelfs gaan uitblinken. Belangrijk voor deelname aan de open dag dat het kind beschikt over zwemdiploma A. De open dag zal dit jaar weer bestaan uit verschillende zwemonderdelen, waarbij het kind kennis maakt met de zwemsport. Ben je tussen de 5 en 12 jaar en heb je je A-diploma? Meld je dan aan voor de open dag! Je kunt je aanmelden voor de open dag en workshops.

Aanmelden kan voor wedstrijd bij Bianca Luthart 06-20092551 acz-capelle@outlook.com en voor synchroon bij Nicole Tournier 06-81912745 aczsynchro@gmail.com. "Mocht je op deze dag niet kunnen, dan kan je altijd een mailtje sturen om een andere dag een keertje mee te doen. De toegang is gratis."

Engelse les

Capelle - In de Tuinfluiterflat van de Vijverhof wordt op woensdag en vrijdag Engelse les gegeven in een gezellige sfeer van 10.00 tot 11.00 uur. "Ook een kans om leuke contacten op te doen." De kosten zijn 25 euro voor 10 lessen. Het is geschikt voor iedereen met enige kennis van de taal op woensdagmorgen en voor gevorderden op vrijdagmorgen. Meer informatie bij mevrouw Kersten, tel. 0180-513266.

Gezond en sterk lichaam

Capelle - Vanaf 5 februari is er iedere woensdag van 10.00 tot 11.00 uur Functionele lichaamstraining voor veertigplussers. Maita Martina is een deskundige en ervaren sportdocent. "Iedere sessie daagt u uw lichaam uit zodat u een gezond en sterk lichaam krijgt. U zult bemerken dat dit uurtje per week veel verschil gaat maken." De sportsessies zijn in de gymzaal op Louvre 3 (naast de SjalomSchool). Kosten zijn 10 euro per maand of 2 euro per keer. Aanmelden kan bij Maita Martina via, tel. 06 29 18 99 50 of mail: mgmartina04@gmail.com.

Café GEZIeN

Capelle - Drugs en seksualiteit zijn lastige onderwerpen om met je kind over te praten. Hoe begin je zo'n gesprek? Wat benoem je wel en niet? Hoe blijf je als ouder betrokken bij beslissingen die je kind hierin neemt? Dit en meer bij Café GEZIeN op 11 februari vanaf 19.30 uur in de VIP lounge van het Isala Theater. Toegang is gratis. Kom ook!
Tijdens deze editie van Café GEZIeN ontmoet je andere ouders die ook vragen hebben over drugs en seksualiteit. Je hoort persoonlijke verhalen uit de praktijk, krijgt praktische tips en kunt vragen stellen aan hulpverleners die werkzaam zijn in Capelle. Aanmelden kan gemakkelijk via: cafegezienseksendrugs.eventbrite.nl, via Facebook of cafegeziencapelle@gmail.com

Danslessen

Capelle - Dansen is natuurlijk leuk, maar ook heel gezond! Bewegen is belangrijk voor lijf én hoofd, want het zorgt voor ontspanning. Iedereen die wil, moet toch zeker kunnen dansen? En met plezier! Daarom starten er danslessen voor kinderen in het KinderLab Schollevaar. Tijdens de danslessen verbeteren kinderen hun spierkracht, conditie, coördinatie, evenwicht en houding. Ze ontdekken hun fysieke mogelijkheden, wat meer zelfvertrouwen geeft. Ook leert dansen kinderen om creatief te denken. Door vrij te bewegen, gebruiken ze hun hele lichaam. De danslessen van het KinderLab zijn een combinatie van verschillende dansstijlen zoals Afro-dance, Breakdance en HipHop. De lessen zijn onder leiding van 010HipHip en Dansschool On The Move. De dansles voor kinderen van 4 tot 6 jaar is van op maandag van 15.30 - 16.30 uur tot en met 23 maart. De dansles voor kinderen van 7 tot 12 jaar is op dinsdag om 15.30 - 16.30 uur tot en met 24 maart. Let op: geen les in de voorjaarsvakantie! Voor alle kinderen die in Schollevaar wonen of op school zitten, zijn de lessen gratis. Er is nog plek, dus snel aanmelden is kan via www.welzijncapelle.nu/kinderlab.

Sportief

Capelle - Onder de noemer sportieve Winter kan er in Capelle kennis worden gemaakt met allerlei sportieve activiteiten zoals badminton, tai chi, lijndansen en/of mindfulness. Ook Sportief Capelle een leuke wandeling met een lekkere warme kop erwtensoep. Nieuw is de 'Spierkracht Challenge'. Een cursus van 12 weken die ervoor zorgt goed kunt blijven lopen en tillen. Bij de activiteiten zijn de meeste deelnemers 60+, maar iedereen mag meedoen. Aanmelden kanvia 010-2588787 of kijk op www.sportiefcapelle.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden