De kinderburgemeester overhandigde de afdeling een loopfietsje. Foto: Jan van der Arend
De kinderburgemeester overhandigde de afdeling een loopfietsje. Foto: Jan van der Arend (Foto: )

Blij met een prachtige kinderafdeling IJsselland Ziekenhuis

Personeel, patiëntjes, ex-patiëntjes en ouders hadden zich afgelopen woensdag verzameld voor de opening van de gloednieuwe kinderafdeling in het IJsselland Ziekenhuis. Met het doorknippen van een lint opende rapper Ronnie Flex samen met het eerste patiëntje Demi Boomman en kinderburgemeester Naomi Vermeulen de afdeling.

Door Annemarie van der Ploeg

Capelle - Deze afdeling met couveusesuites is het eerste gedeelte van het vrouw-ouder-kindcentrum, dat in gebruik genomen is. Statafels met gebakjes, popcorn en limonade stonden klaar voor de feestelijke opening van de kinderafdeling.

Geleidelijk aan kwamen belangstellenden naar de plek waar het lint doorgeknipt zou worden. Het wachten was op Capellenaar Ronnie Flex. Beneden in de hal kwam hij aangelopen samen met Demi Boomman. Het doorknippen van het lint werd door diverse camera's vastgelegd.

Ronnie Flex nam de tijd om met zijn jonge fans op de foto te gaan en een praatje met hen te maken. Daarna volgde een rondleiding over de afdeling. De opening was een feit.

"Ons ziekenhuis bestaat dit jaar 29 jaar, dus zo oud was onze afdeling. Deze was ook niet meer ingericht op de hedendaagse voorzieningen. De kinderkamers hadden geen sanitaire voorzieningen en die moet je wel hebben nu er bij ieder kind een ouder mag blijven slapen.

"Toen de plannen voor de verbouwing kwamen, was het heel fijn dat de kinderafdeling als een van de eersten mocht. Iedereen mocht ook meedenken over de verbouwing. Artsen, de voeding, eigenlijk iedereen die op de afdeling werkt, heeft mee kunnen denken.

Ook de medisch pedagogische zorg was heel erg betrokken bij de inrichting van de kamers en de speelelementen op de gang. Het personeel is heel enthousiast en hun reactie was: "Het lijkt wel of we in een heel nieuw ziekenhuis werken." Het is ook iets van ons samen geworden", vertelt Ineke Lassooy, leidinggevende kinderafdeling.

In plaats van één couveusekamer met acht couveuses zijn er nu acht couveusesuites waar acht mensen met hun te vroeg geboren kindje komen te liggen.

Lassooy: "Daarmee zijn we een van de weinigen in de regio. We doen hier aan ontwikkelingsgerichte zorg waarbij ouder en kind niet gescheiden worden. Voor de tieners hebben we twee tweepersoons tienerkamers met een chillkamer er tussenin. Het advies kwam van de kinderadviesraad en via een project van een middelbare school. Er moet nog wel een beetje aankleding komen maar we hebben dan ook nog wat aanvragen bij sponsoren lopen."

Ook Albert van Wijk, een van de twee bestuurders van de Raad van Bestuur vindt het resultaat fantastisch. "Een couveusesuite is heel modern en moeder en kind kunnen op een kamer. Ook de partner kan er blijven slapen. Er is eigen sanitair en een magnetron. Wij noemen het een suite en zo ziet het er ook uit. Het is mooi gefaciliteerd en daar zijn wij trots op."

Shopbox

Meer berichten