Marco begrijpt alle commotie niet. "Het grofvuil (op de foto) is van mij en ik heb gewoon netjes een afspraak gemaakt met Irado. Foto: Hans Fekkes
Marco begrijpt alle commotie niet. "Het grofvuil (op de foto) is van mij en ik heb gewoon netjes een afspraak gemaakt met Irado. Foto: Hans Fekkes (Foto: )

Veel reactie op ingezonden brief over grofvuil in Capelle a/d IJssel

De brief van Hans Fekkes over grofvuil heeft veel reacties losgemaakt in Capelle. Hij beschreef hoe er langzaamaan een afvalberg in Capelse wijken ontstaat omdat Irado niet in staat lijkt al het gedumpte afval weg te krijgen.

Capelle - M. Kuipers heeft op de Prent in Schollevaar ook erg veel last van grof vuil. 'Ik maak haast maandelijks een melding bij Irado! Deze is dan lang in behandeling, maar er gebeurt niks."

Het is voor Irado vechten tegen de bierkaai, stelt Aline van der Eijk. "Nog maar net is (ook bij ons) de troep weggehaald door Irado, of de volgende zooi wordt al weer neergegooid, ook van buitenaf. En zo gaat het week in, week uit."

Marco begrijpt alle commotie niet. "Het grofvuil (op de foto) is van mij en ik heb gewoon netjes een afspraak gemaakt met Irado. Ik heb het op het afgesproken tijdstip aangeboden en Irado en heeft het op het afgesproken tijdstip weggehaald."

Arnold van Boven laat ook de andere kant van het verhaal zien. "Het is ook een feit, dat veel mensen eerst hun spullen buiten zetten en dan pas Irado bellen om er dan achter te komen dat het nog even duurt voor het opgehaald wordt. Of ze bellen eerst en willen niet wachten op de ophaaldatum en dumpen hun troep vast. Oftewel, Irado is veel te laat met ophalen, maar het zijn de mensen die het grof vuil te vroeg op straat zetten."

Ongedierte

Ook is er een wandelaar (contactgegevens bekend bij de redactie) die zo nu en dan met een hond door vele delen in Capelle loopt en zelf woonachtig is in Oostgaarde. "Ik bel zelf gemiddeld een keer per week voor grofvuil anders blijft het liggen! Daarnaast heeft de gemeente nieuwe grote stalen groene huisvuilcontainers aangeschaft. Het zijn ondingen want de gaten waar de vuilniszakken in moeten zitten veel te hoog en zijn te klein. Vandaar dat er zoveel huisvuilzakken naast deze containers staan. Voor oudere mensen is het helemaal geen doen. Je moet oppassen dat je niet door je rug gaat. Je hoort de mensen dan ook klagen hierover. Rondom deze containers staat vaak grofvuil. Het ziet er allemaal niet uit. Ik krijg het idee dat over deze nieuwe huisvuilcontainers niet goed is nagedacht. Het wordt er allemaal niet schoner op en je kunt als gemeente overal bordjes neerzetten niet voeren in verband met ongedierte maar deze manier van omgaan met huis- en grofvuil veroorzaakt juist heel veel ongedierte omdat het allemaal blijft liggen."

redactie.ijl@dpgmedia.nl

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden