Kinderen in Capelle zamelen honderden euro's in voor dieren Australië

Een groepje kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar heeft op woensdag 8 januari een actiedag gehouden voor dieren in nood vanwege de Australische bosbranden. Op deze dag werd geld ingezameld voor een opvangcentrum dat medische hulp en onderdak biedt aan de vele slachtoffers. Met de verschillende activiteiten zoals een rad van fortuin, verkoop van sieraden en tekeningen en schminken werd een bedrag van maar liefst 675 euro ingezameld.

Capelle - De kinderen zijn erg begaan met het lot van de dieren waarvan veel beelden op het internet te zien zijn. "We zagen de foto's van gewonde en verbrandde dieren en wilden graag iets doen om te helpen", zeggen de kinderen.

In Australië heersen momenteel de grootste bosbranden ooit. Door de extreme hitte en aanhoudende droogte breiden de branden, die in september 2019 begonnen, steeds verder uit. De consequenties van de klimaatcrisis zijn hier ernstig zichtbaar.

Australië, maar ook de rest van de wereld moet nu drastische maatregelen gaan treffen en zouden moeten kijken naar dat 67% van het water in Australië wordt gebruikt voor landbouw. 43% van deze landbouw bestaat uit de vee-industrie en slechts 10% voor de productie van groente en fruit.

Het kost 15.000 liter water om 1 kilo rundvlees te produceren en 1000 liter water voor 1 liter melk. 54% van Australië wordt gebruikt voor de vee-industrie. Om je ecologische voetafdruk te verkleinen is het daarom de oplossing over te stappen op een plantaardig dieet. 
 

Shopbox

Meer berichten