Op regen kun je je kleden! Het regent bovendien minder vaak dan je denkt.
Op regen kun je je kleden! Het regent bovendien minder vaak dan je denkt. (Foto: JJ)

Fietsen in Capelle: Goede (fiets)voornemens voor 2020!

Capelle - Als vanouds is het begin van het nieuwe jaar weer aanleiding tot goede voornemens; stoppen met slechte gewoontes zoals roken, te veel eten of alcohol drinken. Moeilijk vol te houden vaak; daarom hierbij een voornemen dat makkelijker te realiseren is. En dat niet alleen een goed gevoel geeft vanwege je eigen gezondheid, maar ook bijdraagt aan een beter milieu én veiligheid: pak wat vaker die fiets!

Door Fietsersbond afdeling Capelle

Capelle - Je kunt wel stellen dat in Nederland vrijwel iedereen die nog goed ter been is kan fietsen en een of zelfs meerdere fietsen heeft. Projecten van onder andere Fietsersbond proberen meer allochtone vrouwen op de fiets te krijgen, in Rotterdam kun je je oude fiets inleveren die na opknappen bij minder bedeelden terecht komt. Voor het gebruik van de fiets bestonden al heel wat argumenten: gezondheid, minder ruimtegebruik, veiligheid, leefbaarheid en natuurlijk plezier, zeker wanneer het recreatief fietsen betreft. Afgelopen jaar is nóg meer duidelijk geworden dat fietsen heel veel bijdraagt aan het behalen van de klimaatdoelstellingen, de overheid is dan ook begonnen met allerlei stimuleringsmaatregelen voor het fietsgebruik. In Capelle is men bezig een nieuwe Stadsvisie op te stellen, nu maar hopen dat de door inwoners ingebrachte stellingen (oa 'minder auto's, meer groen en fiets') ter harte worden genomen. Heeft u kleine kinderen: er zijn veilige kinderzitjes te koop, breng ze hiermee naar de crèche of school, en vanaf een jaar of vijf kunnen ze meestal prima naast u fietsen. Is uw conditie wat minder, de elektrische fiets is sterk verbeterd en goedkoper geworden, voor grotere afstanden zoals woon-werk verkeer is de speed-pedelec in opkomst. Voor informatie en tests van een en ander: bekijk eens de site www.fietsersbond.nl . Ook voor verlichting, helm, accu's, etcetera. Bent u slecht ter been en wilt u toch af en toe eens van het fietsgevoel genieten dan kunt u terecht bij Sportief Capelle voor een duo-fiets. Lekke banden komen met de anti-lek band nauwelijks voor, en op regen kun je je kleden, op die site dus ook tips voor winterse omstandigheden. Kortom, pak die fiets!

Informatie en testrapporten van kinderzitjes, verlichting, etc. vindt je op www.fietsersbond.nl .Wil je meer weten over de Fietsersbond, afdeling Capelle aan den IJssel? Kijk dan op de website www.capelle.fietsersbond.nl. De Fietsersbond wil het fietsen bevorderen en komt daarom op voor de belangen van fietsers en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Neem contact op via capelleadijssel@fietsersbond.nl om meer te weten te komen over de mogelijkheden om zelf hieraan mee te werken.

Shopbox

Meer berichten